foto: Aculiecinieka foto
Zemitāna tiltu pilnībā atjaunot mudina tuvāko trīs gadu laikā
Zemitānu tilts.
Sabiedrība
2018. gada 24. septembris, 19:23

Zemitāna tiltu pilnībā atjaunot mudina tuvāko trīs gadu laikā

LETA

SIA "Inženierbūve" pēc Zemitāna tilta padziļinātās tehniskās apsekošanas iesaka pilnīgu tilta pārbūvi veikt ne vēlāk kā trīs gadu laikā, aģentūrai LETA pastāstīja Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve Una Ahuna-Ozola.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Visu tilta konstrukciju speciālā inspekcija veikta jūlijā un atskaites slēdzienā noteikts, ka tilta stāvoklis no nestspējas viedokļa ir apmierinošs.

"Ņemot vērā konstatēto defektu apjomu un raksturu, tiek rekomendēta tilta atjaunošana vai pārbūve tuvāko trīs gadu laikā. Līdz pārbūves uzsākšanai jārealizē regulāra atslāņojušā betona nokalšana balstiem, sijām un ietvju blokiem un citu defektu, kas var apdraudēt satiksme drošību novēršana," apgalvoja Ahuna-Ozola.

Viņa norādīja, ka patlaban Zemitāna tilta betona konstrukcijām ir veikta aizsargslāņa nokalšana kāpņu zonās, kur pastāv tā atdalīšanās risks, veikta kāpņu korodējušo metāla nosedzošo konstrukciju demontāža, un ir veikta to zemtilta zonu daļu, kur pastāv drošības apdraudējuma risks, nožogošana.

"Departaments ir uzdevis pilnsabiedrībai "Daugavas labā krasta uzturētājs", kas nodrošina transporta būvju ikdienas uzturēšanu, turpmāk pievērst pastiprinātu uzmanību tilta regulārai apsekošanai, un nepieciešamības gadījumā veikt darbības satiksmes dalībnieku drošības nodrošināšanai," sacīja pašvaldības pārstāve.

Viņa atgādināja, ka šī gada maijā drošības palielināšanai uz tilta kāpnēm uzstādītas pagaidu margas, kas nepieļauj gājēju piekļūšanu esošajām margām.

Kā iepriekš norādījuši departamenta pārstāvji, būvprojektu par pilnīgu tilta pārbūvi plānots sākt izstrādāt nākamgad. Parasti projektēšanas process aizņem aptuveni 1,5 gadu.