foto: AP/Scanpix
Desmitiem tūkstoši cilvēku Aglonā ar gavilēm sagaida pāvestu Francisku
Pāvests Francisks ierodas Aglonā.
Sabiedrība
2018. gada 24. septembris, 16:38

Desmitiem tūkstoši cilvēku Aglonā ar gavilēm sagaida pāvestu Francisku

LETA

Pāvestu Francisku šodien Aglonā ar gavilēm sagaidīja vairāki desmiti tūkstošu cilvēku.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Cilvēku pūlim gavilējot, Aglonā ierodas pāvests Francisks

Pāvestu Francisku šodien Aglonā ar gavilēm sagaidīja vairāki desmiti tūkstošu cilvēku, novēroja aģentūra LETA. Ceļā līdz Aglonas bazilikai ceļa malās ...

gallery icon
113

Ceļā līdz Aglonas bazilikai ceļa malās esošās autostāvvietas bija mašīnu pilnas, savukārt pie pašas bazilikas ieejām veidojās garas cilvēku rindas, kur sanākušos pārbaudīja drošības dienestu personas. Ņemot vērā to, ka laikapstākļi ir nepastāvīgi, daudzi sanākušie līdzi paņēmuši lietusmēteļus, tomēr cilvēku sejās manāms prieks un pozitīvisms.

Cilvēki pulcējas Vecrīgas ielās, lai vērotu pāvesta Franciska braucienu uz Brīvības pieminekli

gallery icon
99

Klātesošo vidū ir dažāda vecuma cilvēku, no kuriem daudzi ir vecāka gadagājuma. Tomēr pāvestu klātienē ieradušies sastapt arī daudzas ģimenes ar bērniem.

Pāvestam ar helikopteru ierodoties Aglonā un lidojot virs sakrālā laukuma, cilvēku tūkstoši vairākkārt uzgavilēja un māja ar karodziņiem. Jau pēc neilga brīža pāvests Francisks no helikoptera laukuma "papamobīlī" ieradās pašā Aglonas bazilikas sakrālajā laukumā.

Romas pāvests Francisks un Latvijas prezidents Raimonds Vējonis tikšanās laikā Rīgas pilī

gallery icon
16

Pāvests pa laukuma ejām apsardzes pavadībā brauca gar cilvēku pūļiem, viņiem mājot un uzsmaidot. Cilvēki atbildēja ar to pašu - pāvesta braucienu pavadīja gaviles un sanākušie māja ar karodziņiem un steidza Francisku iemūžināt savos viedtālruņos.

Jau vēstīts, ka pāvesta Franciska vizīte Baltijas valstīs norisinās no 22.septembra līdz 25.septembrim, kuras laikā viņš apmeklēja arī Viļņu un Kauņu Lietuvā un otrdien apmeklēs Tallinu Igaunijā.

Uzaicinājumu pāvestam apmeklēt Latviju izteica gan Valsts prezidents Raimonds Vējonis, gan Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Pāvests Francisks ierodas Rīgas pilī

gallery icon
51

Latvijas vēsturē pirmais gadījums, kad valsti apmeklēja pāvests, bija 1993.gada 8.septembris, kad Latvijā ieradās Jānis Pāvils II. Līdz ar to, šogad aprit 25 gadi kopš pāvesta Jāņa Pāvila II vizītes Latvijā.

Pāvests Francisks noliek ziedus pie Brīvības pieminekļa

gallery icon
33
recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās