Sabiedrība
2018. gada 24. septembris, 12:58

Katoļu arhibīskaps Stankevičs runā par grēku un ideoloģijām, kuras atsvešinājušas cilvēkus

LETA

Latvijas Romas katoļu baznīcas arhibīskaps Zbigņevs Stankevičs šodien dievkalpojumā Rīgas Domā aicināja cilvēkus saskatīt citu vajadzības un uzņemties atbildību.

Pāvests Francisks noliek ziedus pie Brīvības pieminekļa

gallery icon
33

Dievkalpojumā, kurā piedalījās arī pāvests Francisks, Stankevičs uzsvēra, ka grēks un ideoloģijas ir atsvešinājušas cilvēkus, sarāvušas kopības saiknes, kā arī pakļāvušas sava veida verdzībai, atkarībām un korupcijai.

Cilvēki pulcējas Vecrīgas ielās, lai vērotu pāvesta Franciska braucienu uz Brīvības pieminekli

gallery icon
99

Garīdznieks uzsvēra nepieciešamību cilvēkos veicināt lielāku sociālo atbildību, kā arī līdzcietību un draudzīgu solidaritāti.
Tas, Stankeviča ieskatā, nepieciešams, lai mēs varētu saskatīt citu vajadzības un uzņemties atbildību "kā labie samarieši". Latvijas Romas katoļu baznīcas vadītājs pauda, ka ir jārosina cilvēku vēlme doties pie citiem, sastapt citus un izvērst sadarbību mūsu zemē un visā pasaulē.

Pāvests Francisks ierodas Rīgas pilī

gallery icon
51

Vienlaikus arhibīskaps lūdza, lai arī amatpersonas vienmēr censtos atbildēt konkrētām cilvēku vajadzībām, reāliem cilvēkiem, viņu problēmām un iecerēm.

Jau vēstīts, ka pāvesta Franciska vizīte Baltijas valstīs norisinās no 22.septembra līdz 25.septembrim, kuras laikā viņš apmeklēja arī Viļņu un Kauņu Lietuvā un otrdien apmeklēs Tallinu Igaunijā.
Uzaicinājumu pāvestam apmeklēt Latviju izteica gan Valsts prezidents Raimonds Vējonis, gan Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Latvijas vēsturē pirmais gadījums, kad valsti apmeklēja pāvests, bija 1993.gada 8.septembris, kad Latvijā ieradās Jānis Pāvils II. Līdz ar to, šogad aprit 25 gadi kopš pāvesta Jāņa Pāvila II vizītes Latvijā.