foto: Ekrānuzņēmums
Zeiļas lietā cietušais, iespējams, figurē kā upuris arī citā seksuālās vardarbības lietā
Viņš ir bijis cietušais arī krimināllietā, kurā par dzimumtieksmes vardarbīgu apmierināšanu tika notiesāts Valsts sociālās aprūpes centra "Zemgale" filiāles "Ziedkalne" direktors Andrejs Nīmanis.
112
2018. gada 22. septembris, 10:36

Zeiļas lietā cietušais, iespējams, figurē kā upuris arī citā seksuālās vardarbības lietā

LETA

Vīrietis, kurš atzīts par cietušo Rēzeknes-Aglonas diecēzes priestera Pāvela Zeiļas seksuālās vardarbības un cilvēktirdzniecības krimināllietā, iespējams, ir bijis cietušais arī krimināllietā, kurā par dzimumtieksmes vardarbīgu apmierināšanu tika notiesāts Valsts sociālās aprūpes centra "Zemgale" filiāles "Ziedkalne" direktors Andrejs Nīmanis, liecina aģentūra LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Nīmanis toreiz tika atzīts par vainīgu un sodīts ar brīvības atņemšanu uz vienu gadu un diviem mēnešiem.

Valsts policijā šo informāciju nekomentēja.

Nevalstiskā organizācija, kura, iespējams, vērsās policijā saistībā ar vīrieša izmantošanu, nekomentēja neko saistībā ar šo gadījumu, jo sākts kriminālprocess.

Pēc piektdien notikušās tiesas sēdes, kurā tika nolemts paturēt Zeiļu apcietinājumā, priestera aizstāvis Kārlis Zunde pauda, ka aizstāvības puses rīcībā ir informācija, kas liecina, ka šajā lietā cietušais, iespējams, ir bijis cietušais arī kādā citā līdzīgā lietā.

Jau ziņots, ka augustā Cilvēku tirdzniecības un sutenerisma apkarošanas nodaļa saņēma informāciju no kādas nevalstiskās organizācijas par to, ka trīs vīrieši, iespējams, iesaistīti kāda vīrieša seksuālā izmantošanā. Cietušajam ir garīgās attīstības traucējumiem. Trijotne tika aizturēta 29.augustā Rīgā un Rēzeknē.

Valsts policija iepriekš paziņoja, ka garīgās konfesijas pārstāvis tiek turēts aizdomās par cilvēku tirdzniecību, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Par to Krimināllikumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku no trim līdz 12 gadiem.

Otra lietā iesaistītā persona tiek turēta aizdomās par cilvēku tirdzniecību, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās un par seksuālu vardarbību, ja to izdarījusi personu grupa, izmantojot cietušā bezpalīdzības stāvokli. Par to var sodīt ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz 20 gadiem. Trešais lietā iesaistītais tiek turēts aizdomās par cilvēku tirdzniecību, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās.

Saskaņā ar izmeklēšanā iegūto informāciju viens aizdomās turētais piegādājis cietušo vīrieti garīgās konfesijas pārstāvim seksuālu vajadzību apmierināšanai. Garīgās konfesijas pārstāvis par to maksājis vienam no aizdomās turētājiem, iepriekš norādīja policijā.

Garīgās konfesijas pārstāvim tiek inkriminēta vairāk nekā viena epizode. Tagad tiek veikta izmeklēšana, lai noskaidrotu, vai iepriekšminētā shēma pielietota ilgstošā laika periodā. Tāpat izmeklēšanā tiks pārbaudīts, vai līdzīgi iespējamie noziegumi izdarīti arī pret citām personām.

1945.gadā dzimušais Zeiļa ir Rēzeknes Sāpju Dievmātes, Dukstigala un Prezmas draudzes prāvests, kā arī Mariāņu kongregācijas Latvijas vikariāta priekšnieks, Rēzeknes dekanāta dekāns.

Vēl viens no aizdomās turētajiem šajā lietā ir kāds bijušais sociālā aprūpes centra "Rīga" filiāles darbinieks, vēstīja portāls "Delfi".

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās