foto: Charles Mostoller
Īrijā tiesā bezpajumtnieku no Latvijas - pie 36 gadus vecā Andra Ēķa atrasts heroīns
Īrijā par narkotiku glabāšanu tiesā bezpajumtnieku no Latvijas.
2018. gada 20. septembris, 17:17

Īrijā tiesā bezpajumtnieku no Latvijas - pie 36 gadus vecā Andra Ēķa atrasts heroīns

Jauns.lv / LETA

Kāds bezpajumtnieks no Latvijas bez pastāvīgas dzīvesvietas Īrijā stājies Brejas apgabala tiesas priekšā par narkotisko vielu glabāšanu, liecina portāla "baltic-ireland.ie" publicētā informācija.

Šī gada 3.februārī kāds Īrijas iedzīvotājs ievērojis personu, kura veikusi aizdomīgas darbības uz kādas no Brejas pilsētas ielām un nolēmis personai sekot.

Vēlāk minētā persona tikusi aizturēta un atklājies, ka tas ir kāds Andris Ēķis no Latvijas, kurš ticis pārmeklēts un pie viņa tika atrasts heroīns 160 eiro vērtībā, skaidro portāls.

Apsūdzētā advokāts Džozefs Makgvairs informējis tiesu, ka viņa klients ir 36 gadus vecs Latvijas valstspiederīgais, kurš sākotnēji ieradies Īrijā strādāt. Vēlāk vīrietis kļuvis par bezdarbnieku un tagad ir bezpajumtnieks.

Vīrietis jau divus ar pusi gadus esot atkarīgs no heroīna, bet nesen uzsācis rehabilitācijas programmu, lai mēģinātu no atkarības atbrīvoties, vēsta portāls.

Tiesas tiesnesis Deivids Kenedijs pieņēmis lēmumu pieprasīt probācijas dienesta ziņojumu un atlicis lietas izskatīšanu līdz šī gada 22.novembrim.