"Gāju slims uz darbu!" Vējonis intervijā no slimnīcas pastāsta, kā pamanījās tur nokļūt. VIDEO
Prezidents "Rīta Panorāmai" pauda, ka "ārstiem ir jāklausa" un aicināja citus neiet uz darbu, ja slikta pašsajūta. Tāpat Vējonis slavēja mūsu valsts mediķus, īpaši ķirurgus.
Sabiedrība
2016. gada 26. februāris, 08:07

"Gāju slims uz darbu!" Vējonis intervijā no slimnīcas pastāsta, kā pamanījās tur nokļūt. VIDEO

Jauns.lv

Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa veselības stāvoklis saasinājās pēc tam, kad pagājušā gada nogalē viņš ar paaugstinātu ķermeņa temperatūru gāja uz darbu un turpināja veikt savus amata pienākumus, nevis palika mājās un ārstējās.

Ļaudis bieži domā, ka ir gudrāki par ārstiem un, neklausot viņiem, mēģina slimi iet uz darbu, bet ārstiem ir jāklausa, sacīja Vējonis, aicinot cilvēkus slimiem neiet uz darbu, jo tā riskam tiek pakļauta ne tikai sava, bet arī apkārtējo veselība.

Taujāts par pašsajūtu, Vējonis atteica, "kā var justies, kad tu slimo?". "Es domāju, ka jebkurš, kurš slimo ar kādu kaiti, priecīgs nav. Ārsti jāklausa, un ikdienā tā ir sarežģīti," smejoties sacīja prezidents.

Pagaidām slimnīcā Vējonim visvairāk pietrūkstot svaiga gaisa un fizisku, sociālu aktivitāšu, jo jāievēro pārsvarā sēdošs un gulošs režīms. "Protams, ir fiziskās nodarbības, bet tas nav tik aktīvi kā, piemēram, pusotru stundu noskraidīt basketbola laukumā," intervijā televīzijai sacīja valsts pirmā persona.

Pēdējo nedēļu laikā piedzīvotais prezidentam ļāvis nostiprināt pārliecību, ka Latvijā ir ļoti labi ārsti, un nebūt nav jābrauc uz ārzemēm, lai veiktu sarežģītas medicīniskās operācijas. Pēc Vējoņa teiktā, mūsu valstij būtu jādara viss iespējamais, lai šos augstās raudzes medicīnas speciālistus noturētu Latvijā, "lai nebūtu jābrauc uz Vāciju taisīt sirds operāciju un tur jāsastop latviešu ķirurgs".

Viņš pauda, ka Latvijā pārāk zemu tiek vērtēti medicīnas darbinieki. "Mums ir cilvēki, ķirurgi ar zelta rokām. Nemaz nav jādodas uz ārzemēm, to visu var izārstēt tepat pie mums," norādīja Vējonis. Pēc Vējoņa teiktā, ir rūpīgi jāstrādā arī pie tā, lai stiprinātu valsts slimnīcas un spētu tajās nodrošināt visus iedzīvotājiem nepieciešamos pakalpojumus, nodalot valsts veselības aprūpes sistēmu no privātās.

Prezidentu piektdien plānots izrakstīt no Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas. Ārstēšanos viņš turpinās nacionālajā rehabilitācijas centrā "Vaivari". Vējonis slimnīcā ārstējās pēc sirds vārstuļa operācijas.

Vējoņa veselības stāvoklis ir uzlabojies tiktāl, ka ārstēšanās Stradiņa slimnīcā vairs nebūs nepieciešama un no šīs nedēļas nogales viņš atveseļošanos turpinās rehabilitācijas centra "Vaivari" kardioķirurģijas rehabilitācijas programmā, informē Prezidenta kanceleja.

BNS/LETA/Foto: