Rīgas domei ļauj uz 30 gadiem aizņemties naudu Mežaparka estrādes rekonstrukcijai
Tiek plānots, ka līdz 2021.gadam tiks uzbūvēta jauna estrāde.
Runā Rīga
2016. gada 26. februāris, 08:37

Rīgas domei ļauj uz 30 gadiem aizņemties naudu Mežaparka estrādes rekonstrukcijai

Jauns.lv

Rīgas pašvaldība ar Finanšu ministriju (FM) un Izglītības un zinātnes ministriju noslēgusi vienošanos, kas tai ļauj uz 30 gadiem ar nulles procentu likmi aizņemties līdzekļus Mežaparka Lielās estrādes rekonstrukcijai, tā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" sacīja Rīgas mērs Nils Ušakovs (S).

Ušakovs to sauca par vēsturisku vienošanos, gan neminot summu, kādu ļauts aizņemties. Viņš stāstīja, ka vienošanās noslēgta šonedēļ.

Uz 2018.gadu plānots pabeigta Mežaparka estrādes labiekārtošanas 1.kārtu, izveidojot sēdvietas un teritoriju dažādiem tirdzniecības pakalpojumiem pasākumu laikā, piemēram, ēdināšanai, kā arī telpas estrādes viesiem u.c., klāstīja Ušakovs.

Nākamgad pavasarī varētu sākties projektēšanas darbi, viņš piebilda.

Tiek plānots, ka līdz 2021.gadam tiks arī uzbūvēta jauna estrāde.

Rīgas dome ir apņēmības pilna pati īstenot Mežaparka Lielās estrādes rekonstrukciju, bet, lai projektu varētu realizēt, pašvaldība lūdza valsts aizdevumu, pēdējā Dziesmu un deju svētku padomes sēdē klāstīja kultūras ministre Dace Melbārde (VL-TB/LNNK).

Kā liecina iepriekšējās aplēses, realizējot projekta pirmo posmu, būtu nepieciešami 12 392 244 eiro, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN), bet otro posmu - 19 921 658 eiro, neieskaitot PVN. Kopējās izmaksas tiek lēstas 32 313 920 eiro apmērā, neieskaitot PVN.

FM iepriekš norādījusi, ka domājot par aizņemšanos Mežaparka estrādes rekonstrukcijai, Rīgas pilsētas pašvaldībai detalizēti ir jāizvērtē sava finanšu situācija, ņemot vērā jau uzņemto saistību un 2016.gada budžetā plānoto saistību apmērus, jo pašvaldības finanšu iespējas uzņemties jaunas saistības nav neierobežotas.

LETA/Foto: Evija Trifanova/LETA