Junkers: "Daudzas valdības migrācijas krīzē neseko veselajam saprātam"
Tā viņš teica pēc sarunām ar Itāliju.
Viedokļi
2016. gada 27. februāris, 08:58

Junkers: "Daudzas valdības migrācijas krīzē neseko veselajam saprātam"

Jauns.lv

Eiropas Savienības (ES) migrācijas krīzi smagāku padara daudzas nacionālās valdības, kas neņem vērā veselā saprāta diktētos risinājumus, piektdien sacīja Eiropas Komisijas prezidents Žans Klods Junkers.

"Es gribētu, lai Eiropā veselais saprāts atgūst tam pienākošos vietu - problēma ir tā, ka daudzām valdībām veselais saprāts dzenas pakaļ, bet tās skrien ātrāk nekā veselais saprāts," Romā pēc sarunām ar Itālijas premjerministru Mateo Renci sacīja Junkers.

"Es nepadodos - es gribu, lai lēmumi par izvietošanu jaunās dzīvesvietās beidzot tiek īstenoti," viņš sacīja, piebilstot, ka "nožogojumi neatrisina nevienu problēmu. Gluži pretēji, tie padara tās vēl smagākas citām ES valstīm, it īpaši Eiropas dienvidos un Balkānos".

Šogad Eiropā ieradušies jau 100 000 nelegālo imigrantu, bet pērn - 1,2 miljoni.

Lielākā nelegālo imigrantu daļa necenšas palikt pirmajās ES valstīs, kuras viņi sasniedz - Itālijā vai Grieķijā -, bet dodas tālāk uz Vāciju, kur valsts patvēruma meklētājiem nodrošina dāsnus pabalstus un sociālās garantijas.

Nelegālo imigrantu vidū tikai 30% ir Sīrijas kara bēgļi, pārējie ir ekonomiskie imigranti, decembrī atzina Eiropadomes prezidents Donalds Tusks.

LETA/Foto: EPA/LETA