Brīvdienās nebūs siltāks par plus 4 grādiem; nākamnedēļ kļūs vēl aukstāks
Ievērojami nokrišņi šajā nedēļas nogalē netiek prognozēti - tie būs lokāli, īslaicīgi un nelieli.
Sabiedrība
2016. gada 27. februāris, 10:46

Brīvdienās nebūs siltāks par plus 4 grādiem; nākamnedēļ kļūs vēl aukstāks

Jauns.lv

Šajā nedēļas nogalē dienas laikā maksimālā gaisa temperatūra nebūs augstāka par plus 4 grādiem, savukārt nākamajā nedēļā kļūs vēl aukstāks, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozes.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Šodien maksimālā gaisa temperatūra būs plus 4 grādi, un tāda ir gaidāma Kurzemē, Zemgalē un Rīgas tuvumā. Savukārt Vidzemē un Latgalē tā būs zemāka, vietām nepārsniedzot plus 1, plus 2 grādu atzīmi.

Naktī uz svētdienu daudzviet Vidzemē un Latgalē un vietām arī Kurzemē gaisa temperatūra noslīdēs zem 0 grādu atzīmes, sasniedzot mīnus 4 grādus.

Arī svētdiena būs dzestra - maksimālā gaisa temperatūra būs ap plus 3 grādiem, turklāt vakarā lielā daļā valsts jau ir gaidāma temperatūras pazemināšanās zem 0 grādiem, Latgalē sasniedzot mīnus 6 grādu atzīmi. Gaisa temperatūra naktī uz pirmdienu, 29.februāri, turpinās pazemināties, un auksts būs arī pirmdienas rīts, kad gaisa temperatūra varētu sasniegt mīnus 8 grādus.

Sals vietām saglabāsies arī pirmdien dienas laikā, bet citur gaisa temperatūra nebūs augstāka par plus 1 grādu.

Līdzīga situācija būs arī turpmākajās marta pirmajās dienās - naktīs gaiss atdzisīs līdz mīnus 3, mīnus 7 grādiem, un arī dienā gaidāms neliels sals.

Ievērojami nokrišņi šajā nedēļas nogalē netiek prognozēti - tie būs lokāli, īslaicīgi un nelieli. Nākamajā nedēļā nokrišņi gaidāmi otrdien, 1.martā, kad no dienvidiem pāri Latvijai virzīsies nokrišņu zona. Ņemot vērā, ka gaisa temperatūra tikai nedaudz pārsniegs 0 grādu atzīmi vai būs neliels sals, paredzams, ka snigs sniegs.

LETA/Foto: Ieva Lūka/LETA