Rīdzinieku karti saņēmuši jau vairāk nekā 222 tūkstoši galvaspilsētas iedzīvotāju
Rīgā pašlaik dzīvo kopumā 698 529 iedzīvotāji, kas nozīmē, ka "Rīdzinieka kartes" izsniegtas teju trešdaļai pilsētas iedzīvotāju.
Runā Rīga
2016. gada 27. februāris, 12:56

Rīdzinieku karti saņēmuši jau vairāk nekā 222 tūkstoši galvaspilsētas iedzīvotāju

Jauns.lv

Pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" (RS) līdz šim ir izsniegusi 222 160 "Rīdzinieka kartes", informēja RS.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Rīgā pašlaik dzīvo kopumā 698 529 iedzīvotāji, kas nozīmē, ka "Rīdzinieka kartes" izsniegtas teju trešdaļai pilsētas iedzīvotāju.

Jau vēstīts, ka no jūlija "Rīdzinieka kartes" lietotājiem pašvaldība plāno ieviest vairākas atlaides sabiedriskā transporta un pašvaldības autostāvvietu izmantošanai. Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā norāda, ka šo atlaižu ietekme uz budžetu nav aprēķināta, norādot, ka "šādas aplēses varēs izdarīt pēc biļešu ieviešanas, jo patlaban nevar precīzi pateikt, cik rīdzinieku un cik bieži izmantos šo iespēju".

Arī RS pārstāvis Viktors Zaķis aģentūrai LETA komentēja, ka aprēķini par iecerēto atlaižu ietekmi uz budžetu nav veikti, jo patlaban esot grūti prognozēt, cik liela varētu būt tā pasažieru daļa, kura izmantos jaunos biļešu veidus, kuri būs pieejami "Rīdzinieka kartes" lietotājiem.

Kā ziņots, balsojumā atturoties opozīcijas deputātiem, Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komiteja šonedēļ atbalstīja dažādas atlaides sabiedriskā transporta pakalpojumiem un pašvaldības autostāvvietu izmantošanai "Rīdzinieka kartes" īpašniekiem, ko plānots ieviest no 1.jūlija.

Ar Rīgas domes lēmumu plānots no 2016.gada jūlija "Rīdzinieka kartes" īpašniekiem ieviest stundas biļeti, kas maksās 1,15 eiro. Kā jau iepriekš ziņots, iecerēts, ka ar šo biļeti par 1,15 eiro varēs pārsēsties neierobežotu reižu skaitu, biļete darbosies līdz pat galapunktam. Līdz ar katru pārsēšanos biļeti vajadzēs validēt.

Tāpat plānots ieviest biļeti, kas maksās 15 eiro un kuru varēs izmantot 15 dienu posmā jebkurās piecās dienās, kas var nebūt secīgas. "Citiem vārdiem - tu nopērc biļeti par 15 eiro, teiksim, pirmdien. Pirmo reizi to validē, piemēram, otrdien plkst.11.45, un vari braukt līdz trešdienas plkst.11.45 bez ierobežojumiem. Tad tu to atkal izmanto, piemēram, ceturtdien, piektdien, nākamajā pirmdienā un nākamajā trešdienā. Tās ir piecas dienas, kas nav pēc kārtas," jau iepriekš savā "Facebook" kontā skaidroja Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (S). Šī biļete būs derīga 15 diennaktis.

Tāpat komiteja atbalstīja arī grozījumus domes 206.saistošajos noteikumos, paredzot, ka "Rīdzinieka kartes" īpašniekiem no jūlija tiks ieviestas atlaides pašvaldības autostāvvietu izmantošanā. Grozījumi paredz, ka no jūlija tiks samazinātas priekšapmaksas tarifa likmes autostāvvietu lietošanai B, C un D zonā, ja maksas autostāvvietas lietotājs norēķinos izmanto "Rīdzinieka karti". Plānots ieviest 20% atlaidi. Šīs ieceres mērķis esot samazināt transporta plūsmu Rīgas vēsturiskajā centrā A un R zonā.

Par šiem jautājumiem vēl būs jālemj deputātiem Rīgas domes sēdē. Grozījumi saistošajos noteikumos pēc pieņemšanas vēl būs jāsaskaņo Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā, tie stāsies spēkā pēc publicēšanas "Latvijas Vēstnesī". Visas minētās izmaiņas plānots ieviest no 1.jūlija.

LETA/Foto: Ieva Lūka/LETA