foto: Publicitātes foto
RIGA IFF aicina ielūkoties kino aizkulisēs un piedāvā kino darbnīcu ciklu bērniem
Kultūra
2018. gada 13. septembris, 13:07

RIGA IFF aicina ielūkoties kino aizkulisēs un piedāvā kino darbnīcu ciklu bērniem

Jauns.lv

Gatavojoties ikgadējai RIGA IFF bērnu filmu programmai KIDS WEEKEND, Rīgas Starptautiskais kino festivāls, sadarbojoties ar Rīgas Kino muzeju un Laikmetīgās mākslas centru kim? uzsāk darbnīcu ciklu RIGA IFF Kids School bērniem vecumā no 4 līdz 10 gadiem. Trīs darbnīcu ciklā ik sestdienu pirms festivāla - 29. septembrī, 6. un 13. oktobrī plkst. 12.00 bērniem būs iespēja sekot līdzi tam, kāds ir filmas ceļš no uzņemšanas laukuma līdz nonākšanai uz kinoekrāna, portālu Jauns.lv informē pasākuma rīkotāji.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Dzīvojot laikā, kad saskarsme ar kino un audiovizuāliem vēstījumiem ir biežāka un plašāka kā jebkad iepriekš, zināšanas par kino kļūst arvien vērtīgākas. Darbnīcu cikls apzināti iecerēts pirms RIGA IFF bērnu filmu programmas KIDS WEEKEND norises 20. un 21. oktobrī - jo skatīties kino ir daudz saistošāk, zinot, cik aizraujošs un darbietilpīgs ir gan tā  tapšanas, gan izrādīšanas process.

Pirmā darbnīca notiks 29. septembrī LKA Nacionālajā filmu skolā (Elijas ielā 17), kur būs iespējams paviesoties filmu uzņemšanas paviljonā un izlūkot, kur mācās jaunie filmu veidotāji. Darbnīcas dalībnieki uzņemšanas paviljonā varēs piedalīties filmas epizodes uzņemšanā un kadra veidošanā, izpētot to, kā kadra noskaņu spēj izmainīt gaisma. Darbnīcu vadīs kino operators Dainis Juraga.

Savukārt 6. oktobrī Rīgas Kino muzejā dalībniekiem būs iespēja uzzināt par filmas pēcapstrādes procesiem, īpaši nozīmīgāko no tiem - filmas montāžu. Kā tiek virknēti kadri, lai veidotos filmas vēstījums, stāstīs kinozinātnieks Jānis Putniņš. Šīs darbnīcas ietvaros apmeklētājiem būs iespēja iemēģināt roku digitalizācijas laikmetā arvien retāk sastopamās analogās 16 milimetru kinolentes montāžā.  

Cikla noslēdzošā darbnīca 13. oktobrī notiks kinoteātrī Splendid Palace, kas ir pilsētas visvecākais kinoteātris, kas atklāts 1923. gadā. Laikmetīgās mākslas centra izglītības programmas vadītāja Linda Vigdorčika, sadarbībā ar Rīgas Kino muzeju, vadīs ekskursiju kinoteātrī, ļaujot ielūkoties tā aizkulisēs, kas ikdienā apmeklētājiem ir slēgtas. Ekskursijā būs iespējams uzzināt vairāk par ēkas vēsturi un procesiem, kas notiek, pirms filmu ieraugām uz lielā ekrāna.

Darbnīcu ilgums: 1h30 (no pl. 12.00 - 13.30)

Biļetes cena uz katru darbnīcu: 6 eiro.

Apvienotā biļete uz visām trim darbnīcām: 15 eiro.

Biļetes pieejamas festivāla mājaslapā: http://rigaiff.lv/2018/lv/kids-school-darbnicas

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās