Kučinskis pastāsta, vai valdība turpinās sniegt atbalstu Ukrainai
Kučinksis uzsvēra, ka šīs valsts valdībai nevajag aizmirst, ka aiz viņiem stāv Ukrainas tauta.
Politika
2016. gada 28. februāris, 17:00

Kučinskis pastāsta, vai valdība turpinās sniegt atbalstu Ukrainai

Jauns.lv

Ukrainas valdībai nevajag aizmirst, ka aiz viņiem stāv tauta, intervijā sacīja valdības vadītājs Māris Kučinskis.

Jautāts, vai jaunā valdība turpinās sniegt atbalstu Ukrainai, Kučinskis norādīja, ka nav nekādu indikāciju tam, ka mēs varētu mainīt savu viedokli. "Par Ukrainu nedaudz tika runāts arī Eiropas Savienības premjeru tikšanās laikā. Vasarā būs nozīmīgs jautājums par sankcijām pret Krieviju. Bet es nedomāju, ka kāds domātu nolikt Ukrainas jautājumu malā un novērsties. Mēs pieņemam, ka problēmas, kas pašlaik ir radušās Ukrainas valdībā un politikā, viņi paši iespējami ātri atrisinās," teica Kučinskis.

Premjers arī uzsvēra, ka šīs valsts valdībai nevajag aizmirst, ka aiz viņiem stāv Ukrainas tauta.

Ukrainu pēdējā laikā ir satricinājusi jauna politiskā krīze saistībā ar valsts prezidenta Petro Porošenko pieprasīto premjerministra Arsenija Jaceņuka demisiju. Jaceņuks izturēja parlamenta uzticības balsojumu, tomēr viņa vadīto valdību ir pametušas divas no piecām tajā pārstāvētajām partijām.

Savukārt Odesas apgabala gubernatora Mihaila Saakašvili izveidotā "Kustība par attīrīšanos" ir aicinājusi Ukrainas valdības ministrus demisionēt, bet Ukrainas prezidentu kustība Petro Porošenko mudināja atsaukt frakciju "Petro Porošenko bloks" no valdības koalīcijas.

" Ukraina ir nonākusi smagā politiskajā krīzē. Pie varas esošie ir parādījuši, ka nespēj veikt reformas valstī un cīnīties pret korupciju. Premjerministrs [Arsenijs Jaceņuks], kura demisiju prasa vairāk nekā 70% iedzīvotāju, izmisīgi turās pie varas," teikts "Kustība par attīrīšanos" koordināciajs padomes paziņojumā, kas trešdien publicēts oficiālā kustības lapā sociālās saziņas vietnē "Facebook". Paziņojumā norādīts, ka valdība un oligarhi plāno valdības "dzīvi pagarināt" par vismaz pusgadu, lai "varētu arī turpmāk aplaupīt valsti".

BNS/Foto: Ieva Lūka/LETA