Par Latgales gada cilvēku kultūrā atzīta ērģelniece Iveta Apkalna
Latgaliešu kultūras gada balva "Boņuks 2015" nominācijā "Gada cilvēks kultūrā" saņēma ērģelniece Iveta Apkalna.
Kultūra
2016. gada 28. februāris, 20:44

Par Latgales gada cilvēku kultūrā atzīta ērģelniece Iveta Apkalna

Jauns.lv

Latgaliešu kultūras gada balva "Boņuks 2015" nominācijā "Gada cilvēks kultūrā" saņēma ērģelniece, Izcilības balvas kultūrā saņēmēja Iveta Apkalna.

Savukārt gada balvu par mūža ieguldījumu latgaliešu kultūras attīstībā saņēma katoļu priesteris, Tilžas draudzes prāvests Alberts Budže.

Balvu prāvestam pasniedza kultūras ministre Dace Melbārde (VL-TB/LNNK). Viņa uzsvēra, ka Budže ir cilvēks, kurš visu mūžu kalpojis savam novadam savai zemei, radot liecības pasaulei. Mēs visi varam pateikties par iespēju ar šo cilvēku dalīt vienu laikmetu, teica ministre.

Melbārde, citējot Budži, aicināja visus Latvijas cilvēkus straujajā 21 gadsimtā steigties darīt labu.

Savukārt Budže, saņemot balvu, aicināja Latgales kultūras darbiniekus, inteliģenci savā radošajā darbībā vairāk pievērsties baznīcai, kur daudz ko var smelties, atrast un daudz kas vēl ir jāmeklē.

Kā ziņots, šodien tiek pasniegtas latgaliešu kultūras gada balvas "Boņuks".

"Boņuks" ir vienīgā balva, kas īpaši izceļ un godina sasniegumus latgaliešu kultūras dzīvē. Tās mērķis ir veicināt latgaliešu kultūrvides saglabāšanu un attīstību, kā arī apkopot un godināt spilgtākos un nozīmīgākos sasniegumus latgaliešu kultūrā pagājušā gada griezumā.

LETA/Foto: Evija Trifanova/LETA