Sadalītas latgaliešu kultūras gada balvas "Boņuks 2015"
"Boņuks" ir vienīgā balva, kas īpaši izceļ un godina sasniegumus latgaliešu kultūras dzīvē.
Kultūra
2016. gada 28. februāris, 21:52

Sadalītas latgaliešu kultūras gada balvas "Boņuks 2015"

Jauns.lv

Par "Labāko sniegumu literatūrā" gada balvu saņēma Anitas Mileikas dzejas krājums "mūžīgā nepārtikusī stirna", bet "Labāko izdevuma/grāmatas" titulu ieguva Luisa Kerola grāmatas "Alise Breinumu zemē" tulkojums latgaliešu valodā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Balvu par "Gada debija mūzikā" saņēma grupa "Tautumeitas". Šī grupa uzvarēja arī nominācijā "Labākais mūzikas video" par videoklipu dziesmai "Aņņeite".

Nominācijā "Labākais sniegums akadēmiskajā mūzikā" balvu ieguva Andrejs Selickis ar "Šyupeļdzīsme Jēzum", tautas mūzikā - etnoroka grupa "Laimas muzykanti" ar albumu "Rodi" un koncertdarbību, nominācijā "Labākais sniegums šlāgermūzikā" - Ansis Ataols Bērziņš ar albumu "Pasaver", bet nominācijai "Labākais sniegums alternatīvajā mūzikā" pieteikta grupa poētiskā roka apvienība "Kapļi" ar albumu "Ašņa dasys".

Nominācijā "Radio hits" balvu ieguva "Dabasu Durovys" ar dziesmu "Pādys". Šī grupa ar dziemu "Pādys" triumfēja arī nominācijā labākais sniegums ''pop/rock'' mūzikā.

"Gada amatnieka/saimnieka" titulu ieguva "Latgolys Studentu centra" latgaliešu grāmatu galda koordinators Artis Logins.

Nominācijā "Gada sniegums vizuālajā mākslā" visaugstāk tika novērtēts Gļebs Panteļejevs ar izstādi "Latgales rapsodija".

Nominācijā "Gada sniegums skatuves mākslā", balvu ieguva festivāla "ORGANismi" uzvedums "Saule. Bērni. Rainis", nominācijā "Par latgaliešu valodas popularizēšanu" - Kārsavas novada pašvaldības projekts "saRedzi latgalīšu volūdu", nominācijā "Par latgaliešu kultūras popularizēšanu Latvijā un pasaulē" - grāmatas "Ludzas igauņu pasakas" autors Guntars Godiņš.

Kategorijā "Gada sniegums audiovizuālajā mākslā" balvu saņēma biedrības "Bruoli un Muosys" projekts "Latgaliešu valodas apmācību video", bet par "Gada notikumu" atzīta Lūznavas muižas atklāšana.

"Boņuks" ir vienīgā balva, kas īpaši izceļ un godina sasniegumus latgaliešu kultūras dzīvē. Tās mērķis ir veicināt latgaliešu kultūrvides saglabāšanu un attīstību, kā arī apkopot un godināt spilgtākos un nozīmīgākos sasniegumus latgaliešu kultūrā pagājušā gada griezumā.

Balvas norisi atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds, Rēzeknes pilsētas un novada, Dagdas, Ludzas, Balvu, Kārsavas, Krāslavas, Preiļu, Riebiņu, Viļakas, Rugāju un Baltinavas pašvaldība.

LETA/Publicitātes foto