Sākta kriminālvajāšana pret tiesnesi Bērziņu par kukuļņemšanu un kukuļa piesavināšanās gadījumiem
Pret minēto Rīgas apgabaltiesas tiesnesi ir celta un izsniegta apsūdzība par kukuļņemšanu un diviem kukuļa piesavināšanās gadījumiem.
112
2016. gada 29. februāris, 12:12

Sākta kriminālvajāšana pret tiesnesi Bērziņu par kukuļņemšanu un kukuļa piesavināšanās gadījumiem

Jauns.lv

Ģenerālprokuratūra izsniegusi apsūdzību no amata atstādinātajai Rīgas apgabaltiesas tiesnesei Ivetai Bērziņai par kukuļņemšanu un diviem kukuļa piesavināšanās gadījumiem.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Kristīne Sutugina sacīja, ka Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas prokurore nedz noliedz, nedz apstiprina, ka ir sākta kriminālvajāšana pret Rīgas apgabaltiesas tiesnesi Bērziņu. Tomēr prokuratūrā atzīmē, ka 28.janvārī Saeima atļāva sākt kriminālvajāšanu pret kādu Rīgas apgabaltiesas tiesnesi. LETA jau iepriekš rakstīja, ka Saeima piekrita kriminālvajāšanas sākšanai pret Bērziņu.

Pret minēto Rīgas apgabaltiesas tiesnesi ir celta un izsniegta apsūdzība par kukuļņemšanu un diviem kukuļa piesavināšanās gadījumiem, norāda Sutugina.

Šajā krimināllietā ar trīs kukuļdošanas gadījumiem ir celta un izsniegta apsūdzība kādai ar uzņēmējdarbību saistītai personai. Prokurore nedz noliedz, nedz apstiprina, ka ir sākta kriminālvajāšana pret uzņēmēju Gulamu Gulami.

Tāpat prokurore sniedz apstiprinājumu tam, ka kopumā apsūdzība saskan ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) iepriekš sniegto publisko informāciju.

KNAB paziņojumā presei iepriekš norādīja, ka lūdz sākt kriminālvajāšanu pret tiesnesi par kukuļņemšanu un kukuļa piesavināšanos, bet pret uzņēmēju - par kukuļdošanu. Kriminālprocess tika sākts 2014.gada oktobrī.

KNAB izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka uzņēmējs, kura uzņēmumi bija iesaistīti dažādās tiesvedībās, lai panāktu viņam labvēlīgu tiesas lēmumu pieņemšanu, vairākkārt nodeva kukuļus tiesnesei.

Kriminālprocesā konstatēts, ka amatpersona izdarīja vairākkārtēju kukuļu pieņemšanu kukuļdevēja interesēs, kā arī piesavinājās kukuli, kopumā pieņemot vairāk nekā 45 000 eiro.

KNAB aizdomās turētās tiesneses vārdu neatklāja, taču iepriekš publiski apstiprināja, ka 2014.gada novembrī Bērziņas kabinetā veikta kratīšana.

Savukārt tobrīd aizdomās turētais uzņēmējs, visticamāk, varētu būt dažādās tiesvedībās iesaistītais Gulami, lai arī viņš ar savu pārstāvju starpniecību iepriekš aģentūrai LETA apgalvoja, ka šajā procesā neesot aizdomās turētā persona.

LETA/Foto: Ieva Lūka/LETA