Masveidīgā bērnu ģībšana dziesmusvētkos netiks skatīta kā ierēdņu krimināls nodarījums
Par masveida ģībšanu dziesmusvētku laikā policija neredz pamata kriminālprocesam.
Sabiedrība
2016. gada 29. februāris, 17:36

Masveidīgā bērnu ģībšana dziesmusvētkos netiks skatīta kā ierēdņu krimināls nodarījums

Jauns.lv

Pēc masveida ģībšanas skolēnu dziesmusvētku laikā policija neredz pamata kriminālprocesam, lai izvērtētu atbildīgo amatpersonu rīcību.

"Resoriskās pārbaudes ietvaros netika konstatēts pamats kriminālprocesa uzsākšanai, līdz ar to kriminālprocess uzsākts netika un pārbaude ar to tikusi noslēgta," vēsta policijas pārstāvis Dairis Anučins.

Pārbaude tika sākta, izskatot tiesībsarga Jura Jansona iesniegumu, kurā bija lūgts pārbaudīt un izvērtēt XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku atbildīgo amatpersonu rīcību un atbilstību normatīvo aktu prasībām. Iesniegumu saņēma Ģenerālprokuratūra, kas to pārsūtīja Valsts policijai.

XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki norisinājās Rīgā no 6.līdz 12.jūlijam, tajos piedalījās ap 37 890 dalībnieku. Masveida ģībšana notika Mežaparka estrādē, kad notika noslēguma koncerta ģenerālmēģinājums.

Amatpersonas pēc tam atzina, ka ir nepieciešams vesels pasākumu kopums, lai svētki noritētu droši, lai būtu svētku atmosfēra un nepieciešamā mākslinieciskā kvalitāte. Tostarp tas radīja jautājumus par maksimālo dalībnieku skaitu estrādē un evakuācijas iespējām.

BNS/Foto: Ieva Čīka/LETA