Geju un lesbiešu draugi "Mozaīka" svinēs jubileju un noteiks darbības plānu nākamajiem 10 gadiem
"Mozaīkas" 10 gadu jubilejas ietvaros notiks konference par darbības mērķiem nākotnē. Attēlā: biedrības līdere Kristīne Garina.
Sabiedrība
2016. gada 29. februāris, 21:36

Geju un lesbiešu draugi "Mozaīka" svinēs jubileju un noteiks darbības plānu nākamajiem 10 gadiem

Jauns.lv

Biedrība "Mozaīka", kas pārstāv seksuālo minoritāšu tiesības, desmit gadu jubilejas konferencē 5.martā izvērtēs paveikto un noteiks darbības mērķus nākamajiem 10 gadiem

Konferencē izvirzīti jautājumi, kāda situācija šobrīd ir Eiropā kopumā, kuras valstis  lesbiešu, geju, biseksuāļu un transpersonu tiesību jomā sasniegušas negaidītus pozitīvus rezultātus, kas šobrīd notiek Latvijā un kāds ir rīcības plāns, lai sasniegtu līdztiesību. Par šiem jautājumiem plānots diskutēt ar ekspertiem no Latvijas un ārvalstīm, ar pašmāju politiķiem un viedokļa līderiem.

Konference tiek organizēta sadarbībā ar Rozas Luksemburgas fondu un Eiropas Padomi.

BNS/Foto: Ieva Čīka/LETA

Tēmas

Komentāru izplatīšanas noteikumi

1.Par komentāra saturu atbildību nes portāla lietotājs, kurš izplata komentāru.

2.Portāls neatbild par rakstiem pievienotajiem komentāriem, un tam ir tiesības dzēst komentārus, kas neatbilst LR normatīvajiem aktiem un šiem noteikumiem.

3.Portālam ir tiesības aizliegt lietotājam pieeju sadaļai „Komentāri”, ja lietotājs pārkāpj LR normatīvos aktus un šos noteikumus.

4.Komentāros aizliegts izplatīt:

  • materiālus, kas pārkāpj ētikas, humānisma, morāles, tikumības un pieklājības normas;
  • personas goda un cieņu aizskarošus materiālus;
  • materiālus, kas pauž diskrimināciju un musina uz naida kurināšanu;
  • materiālus, kuros izcelta vardarbība, aicinājums uz vardarbību, draudi;
  • pornogrāfiska rakstura materiālus;
  • materiālus, kas diskreditē Latvijas valstiskumu un nacionālos simbolus;
  • materiālus, kas satur jebkāda veida reklāmu, t.sk. politisko reklāmu un aģitāciju;
  • materiālus, kas pārkāpj fizisko personu datu apstrādes normatīvos aktus (citas personas identificējoša informācija, u.c.);
  • materiālus, kas pārkāpj citu personu intelektuālā īpašuma tiesības;
  • materiālus, kas var saturēt datorvīrusus;
  • u.c. normatīvajos aktos aizliegtu informāciju, materiālus.

5.Ja komentāru ievietotājs neievēro LR normatīvos aktus un šos noteikumus, atkarībā no pārkāpuma rakstura vai sekām pārkāpējs saucams pie likumā noteiktās civiltiesiskās, administratīvās vai kriminālās atbildības.

6. Portāls aizsargā komentāru autoru konfidencialitāti. Portāls informāciju par komentāru autoriem (IP adresi) sniedz tikai un vienīgi tiesībsargājošām iestādēm uz rakstveida pieprasījuma pamata.

7. Publicējot materiālus portālā, portāla lietotājs vienlaicīgi izsniedz SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” neatsaucamu, vienkāršu, beztermiņa licenci, kas ir spēkā visā pasaulē un par kuru nav jāveic autoratlīdzības maksājumi. Licence SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” dod tiesības izmantot materiālu jebkādā ar normatīvajiem aktiem atļautā veidā. Izsniedzot licenci SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi”, portāla lietotājs saglabā visas autora tiesības uz publicētajiem materiāliem.

8. Trešajām personām bez rakstiskas atļaujas saņemšanas no SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” nav tiesības izmantot portāla lietotāju publicēto materiālu portālā.

9. Noteikumi ir saistoši komentāru izplatītājiem.

10. Portāls ir tiesīgs jebkurā laikā pēc saviem ieskatiem mainīt šos noteikumus un izmaiņas stājas spēkā ar brīdi, kad tās ir publiskotas portālā.