Sabiedrība
2016. gada 1. marts, 06:10

"Nekad mūžā neesmu redzējis tādas rindas," Viktors stāsta par elles grūtībām, lai tiktu pie ārsta. VIDEO

Jauns.lv

Kinokritiķis Viktors Freibergs stāsta, ka viņam jāpārvar deviņi elles loki, lai pierakstītos pie ārsta. Līdz šim viņam nebija nācies saskarties ar tik lielām grūtībām, lai nokļūtu līdz ārsta durvīm. „Lai tiktu līdz ārsta kabinetam, ir jāpārvar vairāk kā trejdeviņi kalni,” saka Freibergs.

„Nekad mūžā neesmu redzējis tādas rindas pie ārsta. Acīmredzot visā šajā ārstēšanās sistēmā kaut kas sagājis greizi. Tā ir melnā komēdija! Drīz par to varēs taisīt seriālu,” Freibergs saka Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes studentu raidījumam „Kivi TV”.

Freibergs atzīst, ka šī skraidīšana šurpu turpu reizēm atgādina briesmīgu scenāriju, agrāk tādu problēmu nav bijis, kāpēc tās ir tagad? Vainojams darbinieku trūkums reģistratūrā vai, iespējams, mazais kvotu skaits uz bezmaksas izmeklējumiem? Trīs dienas viņam zvanot uz Rīgas Austrumu slimnīcu nācies klausīties mūziku - kaut ko starp rekviēmu un šūpuļdziesmu, jo neviens zvanu centrā klausuli necēla, visu laiku tika atskaņots lūgums „mazliet” uzgaidīt. Arī elektroniski pierakstīties nav izdevies un uz e-pastu neviens nav atbildējis.

Jau ziņots, ka pirms diviem gadiem tika lūgti ziedojumi Viktoram Freibergam, kurš cīnās ar smagu slimību, un bija tikko bija pārcietis ļoti sarežģītu operāciju. Viņa pilnvērtīgam rehabilitācijas procesam bija nepieciešams materiālais atbalsts.

Austrumu slimnīcas Informācijas centra vadītāja Larisa Kirsone teic, ka centra darbiniekiem nepietiek ne laika, ne resursu, lai uzreiz atbildētu uz visiem zvaniem – centrā strādājot vien 12 darbinieki, bet dienā jāatbildot apmēram uz pusotru tūkstoti zvanu. Sīkāk par to, kas cilvēkam jāpiedzīvo, lai pierakstītos pie ārsta, skatieties videosižetā.

Ceļš uz ārsta kabinetu Kasjauns.lv/Foto: Edijs Pālens/LETA, Ieva Lūka/LETA/Video: TV „Kivi”