Juris Pūce: "Ušakova vadībā Rīga grimst stagnācijā"
Partijas “Latvijas attīstībai” priekšsēdētājs Juris Pūce.
Viedokļi
2016. gada 1. marts, 13:58

Juris Pūce: "Ušakova vadībā Rīga grimst stagnācijā"

Jauns.lv

Klajā nācis kārtējais apliecinājums Rīgas mēra Nila Ušakova neizdarībai. Starptautiskā konsultāciju uzņēmuma “Mercer” veidotajā pilsētu dzīves kvalitātes reitingā Rīgai tikai 90. vieta, jau sesto gadu pēc kārtas nepiedzīvojot pilnīgi nekādu progresu.

Pasaulē zināmākais un ASV bāzētais konsultāciju uzņēmums “Mercer”  ik gadu publicē reitingu, kurā pēc dzīves kvalitātes līmeņa sarindotas pasaules lielākās pilsētas. Šajā pētījumā tiek ņemti vērā tādi kritēriji kā vides kvalitāte, izglītības konkurētspēja, mājokļu pieejamība, kopējā ekonomiskā un sociālā attīstība, drošība un daudzi citi būtiski pilsētu attīstības rādītāji. Pirmajā vietā šajā topā ierindojusies Austrijas galvaspilsēta Vīne, pēc tam sekojot Cīrihei (Šveice), Oklendai (Jaunzēlande), Minhenei (Vācija) un Vankūverai (Kanāda). Rīga šajā pētījumā 230 pilsētu konkurencē šogad atrodas 90. vietā, paliekot gan aiz Lietuvas un Igaunijas, gan lielākās daļas citu Eiropas Savienības lielo pilsētu.

“Vairāk nekā sešu gadu laikā kopš pie varas ir mērs Nils Ušakovs un viņa vadītā partija “Saskaņa”, Rīga šajā reitingā nav pakāpusies uz priekšu pat par vienu vietu – kā bijām 90. vietā, tā arī tur esam palikuši,” veikto pētījumu komentē partijas “Latvijas attīstībai” priekšsēdētājs Juris Pūce. Lai gan Rīgas dome ik pa laikam izceļas ar interesantām iniciatīvām, sākot ar “burkāna” solīšanu pateicībā par deklarēšanos Rīgā un beidzot ar ūdens  iegādi nanotehnoloģiju cenā, tomēr pilsētas iedzīvotāju dzīves kvalitāti tas dīvainā kārtā tā arī nav uzlabojis: “Pirms Ušakova vadības laikiem progress šajā reitingā bija vērojams teju katru gadu. Šobrīd tas joprojām stāv uz vietas, uzskatāmi parādot, ka Rīga kā pilsēta piedzīvo stagnāciju. No tā izriet likumsakarīgs jautājums, vai Rīgas domei tā kā nav pienācis laiks beidzot sākt izvērtēt savu līdz šim “padarīto”?”

Partijas “Latvijas attīstībai” priekšsēdētājs Juris Pūce / Foto: Ieva Čīka/LETA