Bojāgājušā latviešu motociklista draugi netic, ka Edgars braucis piedzēries
Edgars (otrais no kreisās) un viņa draudzene Džesika kopā ar draugiem Lielbritānijā.
Sabiedrība
2016. gada 2. marts, 06:18

Bojāgājušā latviešu motociklista draugi netic, ka Edgars braucis piedzēries

Jauns.lv

Nesen Latviju un Britu salās dzīvojošo tautiešu diasporu sasniedza traģiska vēsts – Lielbritānijā gājis bojā 27 gadus vecs motociklists Edgars Novickis. Pēc alkohola lietošanas un strīda ar draudzeni puisis sēdies uz motocikla, pēc tam nokļuvis avārijā, kurā jaunā vīrieša dzīvība arī izdzisa. Draugi gan netic, ka puiša asinīs pieļaujamais alkohola daudzums pārsniedzis normu, savukārt Džesika Jurčinska - meitene, ar kuru Edgars bija kopā un liktenīgajā vakarā sastrīdējās, sola viņu nekad neaizmirst.

Edgara mirstīgās atliekas atrod skolēni

Spriežot pēc Lielbritānijas policijai pieejamās informācijas, negadījums notika 13.novembra vakarā, uz M40 šosejas, ap pulksten 23:00 – šajā laikā 27 gadus vecajam Edgaram piederošais motocikls Honda CVR tika manīts tuvākajā apkārtnē. Nākamā informācija par latviešu puisi, kurš britu salās strādājis celtniecībā, nākusi vien pēc piecām dienām, no pāris vietējiem skolniekiem. 18.novembrī viņi ceļa malā, krūmājos uzgājuši Edgara līķi un sadauzīto motociklu.

„Es redzēju guļam ķermeni, ar seju pret zemi. Virsū uz tā bija motocikla priekšējā riepa. Bija redzams, ka līķis tur atradies jau vairākas dienas,” ziņu portālam „Bucksfreepress.co.uk” atklājis vietējais 11 gadus vecais zēns.

Neilgi pēc tam policijā pieteicies arī kāds liecinieks, kurš tovakar redzējis Edgaru joņojam pa šoseju uz sava jaudīgā motocikla. „Viņš lielā ātrumā lavierēja starp vieglajām automašīnām un smagajiem daudzpiekabju automobiļiem,” likumsargiem pavēstījis tobrīd garām braucošais liecinieks.

Pirms braukšanas dzēris džinu

Edgara draudzene Džesika Jurčinska britu medijam pavēstījusi, ka pirms avārijas abi strīdējušies un lietojuši alkoholu – garāžā dzēruši džinu. Pēc tam, kad Džesika atgriezusies, Edgars jau bijis prom. Arī patologanatoms, kurš piesaistīts traģēdijas izmeklēšanā, pēc analīzēm paziņojis, ka Edgara asinīs atrastā alkohola daudzums teju divas reizes pārsniedzis Lielbritānijā pieļaujamās normas – 190mg alkohola uz 100ml asinīm. Šo informāciju gan pilnībā noliedz Edgara draugs, motociklists Arsenijs. „Policijas ziņojumā nekas nav teikts par alkoholu. Pēc piecām dienām šādas analīzes nemaz nevar veikt. Šāda informācija ir nepatiesa un apmelno laba cilvēka vārdu,” apgalvo Edgara draugs. Viņa uzrādītājos dokumentos patiesi nav redzams slēdziens par alkohola saturu asinīs, taču tiek norādīts, ka Edgars jau pirms tam nonācis policijas redzeslokā par braukšanu alkohola reibumā.

Sola Edgaru neaizmirst

Tieši pirms Valentīndienas, 13.februārī, Džesika pieminējusi Edgaru ar ierakstu savā feisbuka profilā. „Tieši pirms trīs mēnešiem tu no mums aizgāji. Mēs tevi nekad neaizmirsīsim, tu vienmēr būsi manā sirdī! Mīlu tevi!” vēsta Džesikas ieraksts. Sīkāk komentēt attiecības ar Edgaru un tā vakara patiesos notikumus, kā arī alkohola lietošanu meitene gan atteicās, pirms tam pajautājot, cik naudas iespējams saņemt par šādu informāciju.


Kasjauns.lv/Foto: Facebook.com

Tēmas