Latvijas Pasts izdod jaunu krāšņu pastmarku – "Ūdensroze"
Ūdensroze ir viena no krāšņākajiem ūdens augiem, tās skaistumu un dažādību var pārsteigt ik vienu.
Sabiedrība
2016. gada 2. marts, 12:01

Latvijas Pasts izdod jaunu krāšņu pastmarku – "Ūdensroze"

Jauns.lv

Latvijas Pasts papildina krāšņo pastmarku sēriju Ziedi un izdod jaunu pastmarku Ūdensroze. Jaunās pastmarkas pirmās dienas zīmogošana paredzēta 2016. gada 4. martā no plkst. 07.30 līdz 20.00 Rīgas 50. pasta nodaļā tirdzniecības centrā Origo, Stacijas laukumā 2, Rīgā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jaunās pastmarkas Ūdensroze nominālvērtība ir 0,50 €, kas atbilst vienkāršas B klases vēstules nosūtīšanas izmaksām Latvijas teritorijā. Pastmarkas izdotas miljons eksemplāru tirāžā un drukātas Latvijas tipogrāfijā Baltic Banknote. Kopā ar pastmarku izdota arī pirmās dienas aploksne 1 500 eksemplāru tirāžā. Jaunās pastmarkas un aploksnes dizaina autore ir māksliniece Lilija Dinere.

Ūdensroze ir viena no krāšņākajiem ūdens augiem, tās skaistumu un dažādību var pārsteigt ik vienu. Ūdensrozes ir lieli ūdens un purvainu vietu augi ar lielām, peldošām, garkātainām lapām. Ziedi ir lieli un vientuļi. Apputeksnēšanās notiek vai nu ar kukaiņu palīdzību, vai pašapputes ceļā.

Ziedu sērijas pastmarkas Latvijas Pasts izdod kopš 2010. gada, Ūdensroze ir septītā pastmarka šajā sērijā. Pirmā Ziedu vērtszīme bija Peonija, kam sekoja Roze, Lilija, Īriss, Tulpe un Saulespuķe.

Nākamo filatēlijas jaunumu plānots izdot 18.martā.

Kasjauns.lv/Foto: Latvijas Pasts