foto: Ekrānuzņēmums
“Rīgas satiksmes” autobusā kaujas un lamājas bariņš pasažieru
Valsts policijā (VP) Jauns.lv informēja, ka, saistībā ar šo gadījumu neviens ar iesniegumu policijā nav vērsies.
Sabiedrība
2018. gada 24. augusts, 13:30

“Rīgas satiksmes” autobusā kaujas un lamājas bariņš pasažieru

Jauns.lv

Kāds aculiecinieks portālā “Facebook” ievietojis video, kurā fiksēti spraigi notikumi RP SIA “Rīgas satiksme” autobusā. Nofilmētajā materiālā redzams, kā vismaz piecas personas iesaistījušās kautiņā un asā vārdu apmaiņā.

Video redzams kā “Rīgas satiksmes” 46. maršruta (Ziepniekkalns-Zolitūde) autobusā lamājas un kaujas vismaz piecas personas, kuru starpā ir arī sieviete.

Viens no incidentā iesaistītajiem vīriešiem atrodas autobusā un vairākkārt ar kājām mēģina iespert citiem jandāliņā iesaistītajiem.

Fonā tikmēr izskan lērums lamuvārdu krievu valodā.

foto: Ekrānuzņēmums
Valsts policijā (VP) Jauns.lv informēja, ka, saistībā ar šo gadījumu neviens ar iesniegumu policijā nav vērsies.

Skandalētāji aizlaižas, pirms ierodas policija

Jauns.lv vērsās “Rīgas satiksmē”, lai noskaidrotu, vai ir zināmi notikušā iemesli un vai ir izdevies vērsties pret nemieru cēlājiem.

“Rīgas satiksmes” sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Baiba Bartaševiča-Feldmane telefonsarunā paskaidroja, ka, lai noskaidrotu notikušā apstākļus, ir pieprasīts videokameras ieraksts no konkrētā autobusa.

Spriežot pēc šobrīd pieejamās informācijas, incidents varētu būt fiksēts Āgenskalna teritorijā, taču pagaidām tam nav apstiprinājuma.

Atbildot uz jautājumu, kā šādos vai līdzīgos gadījumos būtu jārīkojas sabiedriskā transportlīdzekļa vadītājam, “Rīgas satiksmes” pārstāve norāda, ka vadītājam nekādā gadījumā nav jāiesaistās konfliktā – viņa pienākums ir par notiekošo ziņot centrāldispečerim, kurš tad attiecīgi izlems par tālāko rīcību un nepieciešamību piesaistīt policiju.

Savukārt Valsts policijā (VP) Jauns.lv informēja, ka, saistībā ar šo gadījumu neviens ar iesniegumu policijā nav vērsies.

“Uz notikumu vietu bija izbraukuši VP patruļpolicisti, taču tobrīd vainīgās personas no notikuma vietas jau bija aizgājušas. Sīkāki notikušā apstākļi tiks skaidroti,” informēja VP sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Elīna Sprudzāne.