foto: LETA
Mazākā alga - 710 eiro. Skolotāji tomēr vēl nesteidz līksmot par Šadurska paziņojumu
Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības priekšsēdētāja Inga Vanaga.
Tava izglītība
2018. gada 23. augusts, 19:01

Mazākā alga - 710 eiro. Skolotāji tomēr vēl nesteidz līksmot par Šadurska paziņojumu

Jauns.lv / LETA

Lai gūtu pārliecību par potenciālo pedagogu minimālās algas celšanu, Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) vēlas sagaidīt oficiālu tikšanos un lēmumu, sacīja LIZDA priekšsēdētāja Inga Vanaga.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Vanaga atgādināja, ka arodbiedrība jau ilgstoši valdībai un Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM) norādīja uz ekonomisko izaugsmi, kas ļauj pacelt algu pedagogiem. "Beidzot arī viņi to akceptē," noteica arodbiedrības vadītāja.

Viņa atzina, ka, no vienas puses, izglītības un zinātnes ministra Kārļa Šadurska (V) paziņojums par to, ka minimālā alga par likmi pedagogiem līdz 710 eiro varētu tikt celta jau šogad, dod cerību, bet vienlaikus LIZDA piedāvājumu un risinājumu grib dzirdēt klātienē, jo pašlaik "ir pārāk daudz "iespējams" un "varbūt"".

Kā ziņots, pedagogiem minimālo algu par likmi no 680 eiro līdz 710 eiro, visticamāk, varētu celt jau šogad, izriet no Šadurska sacītā.

Ministrs pastāstīja, ka šonedēļ viņam bijusi neformāla tikšanās ar Ministru prezidentu Māri Kučinski (ZZS) un finanšu ministri Danu Reiznieci-Ozolu (ZZS). Tikšanās laikā, izvērtējot jaunākos datus par ekonomikas izaugsmi, secināts, ka minimālo algu par likmi pedagogiem līdz 710 eiro varētu pacelt jau šogad, tādējādi pildot pedagogu darba samaksas paaugstināšanas grafiku.

Oficiāla tikšanās starp minētajām amatpersonām, kā arī ar LIZDA notiks nākamajā nedēļā.