Baltijas valstis NATO samitā paudīšot vienotu nostāju
Igaunijas Ministru prezidents Tāvi Reivass (no kreisās), Latvijas Ministru prezidents Māris Kučinskis un Lietuvas Ministru prezidents Aļģirds Butkevičs.
Politika
2016. gada 2. marts, 14:22

Baltijas valstis NATO samitā paudīšot vienotu nostāju

Jauns.lv

Baltijas valstīm gaidāmajā NATO samitā jārunā vienotā balsī, šodien tikšanās laikā atzinuši Latvijas Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) un Igaunijas premjers Tāvi Reivass, informēja valsts kancelejas Komunikācijas departamentā.

Pēc tikšanās premjeri norādījuši, ka Baltijas valstu trīs stūrakmeņiem jābūt cīņai pret hibrīdkaru, sabiedroto klātbūtnes un pašu aizsardzības spēju stiprināšanai.

Abi premjerministri bijuši vienisprātis, ka Krievijas rīcība kļūst arvien neprognozējamāka un NATO ir jāstrādā uz ilgtermiņa risinājumiem. Pašreizējā situācija esot arī atgādinājums tam, ka nav iemesla ieslīgt apmierinājumā, bet gan ir jāturpina darbs.

Igaunijas premjers izteicis atzinību Latvijai par virzību uz aizsardzības budžeta pieaugumu līdz 2% no iekšzemes kopprodukta 2018.gadā.

Tikšanās laikā Kučinskis savam Igaunijas kolēģim izteicis pateicību par atbalstu Latvijas sarunās par iestāšanos Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijā, kā arī paudis cerību, ka atbalsts tiks saņemts arī sarunu noslēguma posmā. Savukārt Reivass atzinis, ka Igaunija atbalsta Latvijas centienus iestāties šajā organizācijā, jo arī Igaunijai ir svarīgi, lai Latvija tur atrastos.

Saistībā ar "Rail Baltica" projekta īstenošanu Kučinskis apliecinājis, ka ir gatavs aktīvi iesaistīties tā uzraudzībā, kā arī rosinājis regulāri organizēt augstākā līmeņa valstu vadītāju tikšanās.

Jau ziņots, ka Latvijas Ministru prezidents devies iepazīšanās vizītē uz Igauniju, kur viņš tiekas ar šīs valsts augstākajām amatpersonām. Rīt, 3.martā, tāda pati vizīte notiks Lietuvā.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA