Atsevišķi NA pārstāvji plāno piedalīties Leģionāru piemiņas gājienā
Gājienā dosies NA valdes loceklis Imants Parādnieks.
Sabiedrība
2016. gada 2. marts, 17:46

Atsevišķi NA pārstāvji plāno piedalīties Leģionāru piemiņas gājienā

Jauns.lv

Nacionālai apvienībai (NA) nav vienotas nostājas par piedalīšanos 16.marta Leģionāru piemiņas dienas gājienā un atsevišķi politiskā spēka pārstāvji plāno tajā piedalīties, sacīja NA līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš.

Bērziņš norādīja - partija nemainīgi uzskata, ka nepieciešams atzīmēt 16.martu, tādā veidā godinot mūsu karavīrus 2.Pasaules karā un Latvijas neatkarību, tomēr dalība gājienā ir katra partijas pārstāvja individuāla izvēle.

NA gājienā noteikti būs pārstāvēta un visticamāk tajā piedalīšoties arī Bērziņš pats personīgi.

Gājienā dosies NA valdes loceklis Imants Parādnieks. "Gājienā tāpat kā katru gadu došos ar savu ģimeni un dēliem, godinot mūsu karavīrus," viņš teica.

Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) vadītās valdības pozīcija saglabājusies tāda pati, kā iepriekšējos gados - 16.marts nav oficiāla piemiņas diena, jo oficiāli Latvijā kritušos karavīrus piemin 11.novembrī.

Tāpat vēstīts, ka Rīgas domē patlaban pieteikti trīs 16.marta pasākumi.

Paredzēts, ka Biedrība "Daugavas Vanagi Latvijā Limbažu nodaļa" 16.martā no plkst.11 līdz plkst.13 pieteikusi gājienu maršrutā Doma baznīca - Brīvības piemineklis. Pasākuma pieteikumā norādīts, ka gājiena dalībnieku skaits varētu būt simts cilvēku apmērā.

Savukārt no plkst.07 līdz plkst.13 laukumā pie Brīvības pieminekļa pasākumu rīkos biedrība "Nacionālo karavīru atbalstam". Pasākuma mērķis ir skaidro garāmejošajiem interesentiem par 1944.gada 16 .martā noritējošām latviešu leģionāru kaujām, kā arī skaidrot leģiona Otrā pasaules kara vēsturi. Pieteicēji norādījuši, ka tajā piedalīsies 30 cilvēki.

Vēl 16 .martā Brīvības pieminekļa laukumā piketu - sapulci no plkst.09 līdz plkst.15 pieteikusi biedrība "Latvijas Antinacistiskā komiteja". Biedrības rīkotais pasākums veltīts "Waffen-SS" upuru piemiņai un, lai norādītu uz "Waffen-SS" noziegumu attaisnošanas bīstamību. Pieteicēji norāda, ka piketā piedalīsies 100 cilvēki.

BNS/Foto: Evija Trifanova/LETA