Ušakovs: "Mazākumtautību skolu sistēmu pašlaik aiztikt nedrīkst"
Rīgas mērs analizē, ka skolu sistēma strādā ideāli, taču tur cenšas iejaukties "visādi dombravas" no vienas puses un "Pliners un Co" no otras.
Politika
2016. gada 3. marts, 08:19

Ušakovs: "Mazākumtautību skolu sistēmu pašlaik aiztikt nedrīkst"

Jauns.lv

Esošo sistēmu ar mazākumtautību skolām nekādā veidā nedrīkst aiztikt, uzskata partijas "Saskaņa" līderis un Rīgas mērs Nils Ušakovs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Intervijā "Latvijas Avīzei" viņš skaidroja, ka pašlaik esošā sistēma strādā ideāli, un uz tās rēķina nevienam nedrīkstētu ļaut politiski profilēt.

"No vienas puses darbojas nacionāļi ar viņu "dombravām", no otras - "Pliners & Co". Viņi savstarpēji parazitē. Pirmie grib parādīt, ka vismaz kaut ko dara. Tad cenšas kādus vārdus iekļaut valdības kopīgā deklarācijā par krievu skolām, uzreiz pasniedzot medusmaizi otram galam, lai parādītos aizstāvji ar Plineru priekšgalā. Viss," teica Ušakovs.

Rīgā mazākumtautību skolu absolventiem nav problēmu ar latviešu valodu. Viņi kārto eksāmenus kā latviešu skolu audzēkņi, un rezultāti apmēram tādi paši. Jaunieši prot latviešu valodu, un tas nav mans izgudrojums, bet centralizēts eksāmenu apstiprinājums, plus runā krieviski, angliski, skaidro Rīgas mērs.

Ar viņiem viss kārtībā. Tie ir Latvijas bērni, kas ieguvuši izglītību atbilstīgi izglītības standartiem, kaut daļa apmācības bijusi krieviski. Aiztikt šo sistēmu ir stulbākais, ko var izdomāt, uzskata politiķis. "Dzīvojam trauslā pasaulē, kur pilns ar problēmām, kas būs ar Eiropas Savienību (ES), ar bēgļiem, bet, es atvainojos, kaut kādiem kretīniem nevajadzētu ļaut iegūt politisko kapitālu uz bērnu rēķina,"  teica Ušakovs.

LETA/Foto: Ieva Čīka/LETA