foto: Edijs Pālens/LETA
Šovakar pamatīgi sastrēgumi Mežaparka virzienā
Automašīnu sastrēgums Mangaļsalā.
Sabiedrība
2018. gada 17. augusts, 20:13

Šovakar pamatīgi sastrēgumi Mežaparka virzienā

Jauns.lv / LETA

Šovakar pirms grupas "Prāta vētra" turnejas "Skārda bungu tūre" noslēdzošā koncerta Rīgā izveidojušies sastrēgumi virzienā uz Mežaparku.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Transportlīdzekļu sastrēgums izveidojies Gustava Zemgala gatvē, Kokneses prospektā, Ezermalas ielā, Meža prospektā, kā arī citās mazākās ielās virzienā uz Mežaparku.

Nokļūšana uz Mežaparku autovadītājiem prasa ievērojami vairāk laika, nekā ierasts. Uz koncerta norises vietu norīkots arī papildu sabiedriskais transports.

Kā ziņots, šovakar gaidāmais "Prāta vētras" koncerts Mežaparka Lielajā estrādē varētu būt apmeklētākais grupas vēsturē, jo uz to izpārdoti 60 000 biļešu, pastāstīja mākslinieku pārstāve Aija Auškāpa.

Viņa atzina, ka "Prāta vētrai" šīvakara koncerts būs visapmeklētākais grupas pastāvēšanas vēsturē, taču esot sarežģīti spriest, vai tas būs pats apmeklētākais privāti rīkotais mūzikas pasākums Latvijas vēsturē, jo pirms daudziem gadiem ļoti apmeklēts bija grupas "Čikāgas piecīši" koncerts.

Trimdas latviešu grupas "Čikāgas piecīšu" pirmā triumfālā uzstāšanās dzimtenē, arī Mežaparka Lielajā estrādē, notika 1989. gadā. Par šo koncertu minēts, ka tajā esot sapulcējušies pat 100 000 klausītāju.

Auškāpa piebilda, ka pēdējo gadu laikā aptuvenais grupas Rīgas koncertu apmeklētāju skaits svārstījies ap 45 000, kas arī esot vērtējams kā labs rezultāts.

Grupas pārstāve pastāstīja, ka ievērojamā apmeklētāju skaita dēļ palielināts apsardzes un ēdināšanas darbinieku skaits. Viņa uzsvēra, ka apmeklētājiem uz Mežaparku jādodas laicīgi, bet vecākiem pasākuma laikā rūpīgi jāpieskata savi bērni, lai tie nepazustu pūlī. "No teritorijas ārā bērni viennozīmīgi netiks - apsardze viņus nelaidīs, taču cilvēku pūlī ir viegli pazust. [..] Tāpat tiks norīkoti papildu sabiedriskā transporta reizi gan pirms, gan arī pēc pasākuma. Pēc plkst.24 sāksies Rīgas svētki, līdz ar ko, atpakaļceļš no Mežaparka sabiedriskajā transportā būs bez maksas," sacīja Auškāpa.

"Prāta vētras" dalībnieki Renārs Kaupers, Kaspars Roga, Māris Mihelsons un Jānis Jubalts iepriekš aicināja klausītājus uz turnejas koncertiem ierasties, izmantojot velosipēdus, sabiedrisko transportu, vai arī pēc iespējas vairāk koplietojot privātos transportlīdzekļus, lai turnejas laikā radītu iespējami mazāku kaitējumu videi.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās