Novadu ziņas
2018. gada 17. augusts, 13:19

Talsu novadā ievieš skolēnu braukšanas kartes sabiedriskajā transportā

LETA

Jaunajā mācību gadā daļa Talsu novada skolēnu sabiedriskajā transportā sāks izmantot braukšanas kartes, informēja novada pašvaldības pārstāve Inita Fedko.

Kartes ieviestas, lai atvieglotu braukšanas izdevumu segšanas kārtību skolēniem, kuri līdz mācību iestādei nokļūst ar sabiedrisko transportu, ko piedāvā AS "Talsu autotransports". Braukšanas jeb skolēna karti izsniegs bērniem, kuri nokļūšanai mācību iestādē izmanto sabiedrisko transportu, ja attiecīgajā maršrutā un laikā nav iespējams izmantot skolēnu pārvadājuma maršruta piedāvājumu. Patlaban apzināti aptuveni 800 bērnu, kuriem izsniegs braukšanas kartes.

"Sākotnēji kartes derēs "Talsu autotransporta" apkalpotajiem maršrutiem, bet pēc to ieviešanas tiks turpinātas sarunas arī ar pārējiem pārvadātājiem. Ja bērns izmantos cita pārvadātāja pakalpojumus, kas kartes lietošanu vēl nav akceptējis, piemēram, AS "Nordeka", AS "Liepājas autobusu parks", SIA "Ventspils reiss" vai citus, tad viņam karte netiks izsniegta, bet tiks apmaksāti biļešu izdevumi līdz šim noteiktajā kārtībā," informēja Talsu novada Izglītības pārvaldes vadītāja vietniece Vineta Ozola.

Karšu vizuālajā noformējumā dominē sarkanā krāsa, lai tās būtu bērniem pamanāmākas, bet kopējās izmaksas to ieviešanai ir līdz 5000 eiro. Šajā summā ietilpst ne tikai karšu izgatavošana, bet arī aprīkojuma iegāde, lai nodrošinātu nepieciešamās informācijas ievadi.

Ar laiku braukšanas kartes funkcijas plānots paplašināt, iespējams, pievienojot norēķināšanās iespēju par ēdināšanas pakalpojumiem.