Video: dzērājšoferis Rīgā sarīko pamatīgu teātri: ieslēdzas mašīnā, ignorē policistus un malko marinētu gurķu marinādi
112
2018. gada 16. augusts, 10:36

Video: dzērājšoferis Rīgā sarīko pamatīgu teātri: ieslēdzas mašīnā, ignorē policistus un malko marinētu gurķu marinādi

Jauns.lv

Trešdien, 15. augustā, neilgi pirms pulksten 12.00 Rīgas pašvaldības policija saņēma informāciju no Valsts policijas par kādu, iespējams, dzērušu autovadītāju Latgales priekšpilsētā. Izsaucējs policijai bija norādījis automašīnas marku - "Mercedes-Benz" - un valsts reģistrācijas numura zīmi. Aizdomas par dzērājšoferi apstiprinājās. 

Rīgas Pašvaldības policijā stāsta, ka apsekošanas laikā policisti Maskavas ielā pie kādas spēļu zāles pamanīja meklēto auto, taču vadītājs tuvumā nebija sastopams. Ņemot vērā, ka automašīna bija novietota uz ietves, tai tika sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols, savukārt policisti turpināja patruļu.

Nedaudz vēlāk kārtības sargi meklēto auto atkal pamanīja, taču šoreiz tas atradās kustībā. Automašīna nekavējoties tika apturēta, taču tās vadītājs atteicās sadarboties ar policiju. Proti, vadītājs ieslēdzās automašīnā un atteicās kāpt ārā.

Pēc ilgākām pārrunām vadītājs joprojām nepiekrita sadarboties ar policiju, tā vietā viņš izvilka marinētu gurķu burku un sāka dzert marinādi. Tomēr nedaudz vēlāk, kad kārtības sargi kopā ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbiniekiem izskaidroja, ka tiks izsists automašīnas logs, vadītājs tomēr padevās.

Izrādījās, ka nepaklausīgais vīrietis bija ne tikai pamatīgā reibumā, bet arī sēdies pie stūres bez vadītāja tiesībām. Uz notikuma vietu izsaukti Valsts policijas Ceļu policijas darbinieki, kuri konstatēja, ka 54 gadus vecais autovadītājs ir vairāk nekā divu promiļu reibumā un pārņēma darbu notikuma vietā.

Automašīna nogādāta policijas stāvlaukumā, savukārt pret dzērājšoferi uzsākts kriminālprocess. Tāpat atsevišķi tiks vērtēta atbildība par nepakļaušanos policijas darbinieku likumīgajām prasībām.