112
2018. gada 16. augusts, 06:11

Atklājas šausminoši fakti par neatklātām slepkavībām Lizuma recidīvista Daiņa Mazuļa "dzīves ceļā"

Jauns.lv

Vairāki Vidzemes puses iedzīvotāji Jauns.lv atklājuši šausminošus faktus, kas saistīti ar notiesātā Lizuma recidīvista Daiņa Mazuļa dzīves peripetijām. Tur, kur parādījies Mazulis, vienmēr sekojušas cilvēku nāves, kas viņam varētu būt izdevīgas. Piemēram, mīklainos apstākļos pirms 20 gadiem bojā gājusi Mazuļa dēla Indara vecmāmiņa. Savukārt pats Indars un viņa draudzene aizpērn gāja bojā Mazuļa saimniecībā esošajā ūdens kubulā.

2016. gada rudenī mīklainos apstākļos pie Mazuļa mājas ūdens kubulā gāja bojā viņa 19 gadus vecais dēls Indars un viņa draudzene, kura puisi centās glābt. Mazuļa versija ir tāda, ka ūdens kubulā elektrības vadus un lampu iegāza pa koka zariem lēkājošs kaķis, bet  vīrieti apsūdz tīšā jauniešu slepkavībā, jo viņš vēlējies tikt pie dzīvības apdrošināšanas naudas, kas mērāma vairākos tūkstošos eiro. Šo lietu joprojām vēl izmeklē un policija sīkākus izmeklēšanas faktus neatklāj. Bet izrādās, ka pirms 20 gadiem mīklainos apstākļos mirusi arī Indara vecmāmiņa.

Cilvēki Mazuļa ceļā mirst kā mušas

Kāda Jauns.lv lasītāja, Mazuļa novadniece, atklāja šausminošu priekšvēsturi Indara ģimenes dzīvē.

1997. gada rudenī mīklainos apstākļos bojā gāja Indara vecmāmiņa Aina Garožniece, kura saimniekoja Mārsnēnu pagasta „Lielsproģos”, kuros piestrādāja Mazulis un bija „sarūpējis” dēlu (Indaru) „Lielsproģu” saimnieces meitai Inesei. Mazulis centās 57 gadus veco „Lielsproģu” saimnieci pierunāt uz viņa vārda pārrakstīt saimniecību, bet viņa attiekusies, sakot, ka vēl pati esot gana spirgta, lai saimniekotu. Tas Mazuli esot nāvīgi saniknojis, stāsta sieviete. 

Drīz vien pēc šī konflikta esot aizdegusies „Lielsproģu” kūts un aiz tās pakša mīklainos apstākļos bojā gājusi Aina Garožniece. Oficiāli miršanas apliecībā noradīts, ka viņa mirusi ar sirdstrieku, kura radusies ugunsgrēka panikas rezultātā. Tomēr nelaiķes sekcijā it kā atklāts, ka sieviete tikusi nodurta, stāsta Mazuļa novadniece. 

Ap šo laiku „govs esot nospērusi” kādu sievieti, kura arī bija nokļuvusi Mazuļa nežēlastībā. Bez vēsts pazudis arī kāds Mazulim nepatīkams vīrietis. Un drīz vien Mazulis arī uzspridzinājis savu oficiālo sievu.

Pēc vairākiem gadiem Mazuļa civilsieva Inese tiesas prāvā par savu bijušo dzīvesbiedru teikusi: “Viņš varētu vilku no meža izrunāt”. Kāds cits piebildis: “Cilvēki viņam apkārt mirst kā mušas”. Savukārt Daiņa Mazuļa brāļi un māsa savu radagabalu raksturoja kā „melīgu, mantkārīgu, egoistisku un nežēlīgu cilvēku”.

Iemācījies slepkavot armijas laikā

Jauns.lv jau rakstīja, ka Mazuli pirmo reizi tiesāja pagājušā gadsimta deviņdesmito gadu beigās, kad viņš autobusa pieturā uzspridzināja savu sievu (tā nebija Inese), lai tiktu pie viņas zemes īpašumiem un apdrošināšanas naudas. Par sievas uzspridzināšanu tiesa viņam piesprieda 20 gadus ilgu cietumsodu. Aiz restēm viņš nosēdēja tikai 10 gadus, jo viņu atbrīvoja par labu uzvedību. Tomēr bijušās dzīvesbiedres īpašums palika Mazuļa rīcībā un pašlaik tajā saimnieko viņa māte – Vizma, kura sakās, ka uz noziegumu dēlu pierunājis viņa tēvs.

Kāds Mazuļa skolasbiedrs Jauns.lv teica: „No Mazuļa mūsu apkārtnē visi baidās un neviens pret viņu neliecina. Viņš savulaik lielījās, ka mākot cilvēkus nogalināt, lai nebūtu nekādu pierādījumu un viss notiktu „ne čiku, ne gribu”. To visu viņš iemācījies, dienējot armijā, kur viņam vajadzēja konvojēt noziedzniekus – slepkavas. Viņš saklausīsies stāstus kā „pareizi” slepkavot”.”

Šeit jāpiebilst, ka Mazulis bija pirmais noziedznieks Latvijā, kurš tika pārbaudīts ar melu detektoru. Viņš pārbaudi neizturēja un tika notiesāts par savas sievas slepkavību - viņas uzspridzināšanu.

Lizuma recidīvista kriminālā pagātne

Mazulis ir pamanījies arī no Lauku atbalsta dienesta (LAD) izkrāpt 61 000 eiro bioloģiskās saimniecības izveidošanai, kuru tā arī neierīkoja. Šo naudu LAD no Mazuļa gan attiesāja. Tāpat neskaidros apstākļos pirms gandrīz diviem gadiem nodega Mazulim piederošā māja Velēnā un, kā runā, tā aizdedzināta tīšām, lai vīrietis atkal dabūtu apdrošināšanas naudu.

Izmeklējot iepriekšējos negadījumus – jauniešu mīklaino nāvi un iespējamo apdrošināšanas naudas izkrāpšanu, policija nākusi uz pēdām kādam citam Mazuļa noziegumam. Pagājušā gada decembrī Valmieras rajona tiesa slēgtā sēdē skatīja krimināllietu, kurā Mazuli tiesāja par sieviešu, arī nepilngadīgu meiteņu, vervēšanu seksa verdzībai Vācijā. Viņu notiesāja uz astoņiem gadiem, bet Mazulis iesniedzis pārsūdzību, ko Vidzemes apgabaltiesa to izskatīs oktobrī.