foto: LETA
Vērienīgie augstskolu reorganizācijas plāni varētu ietvert koledžu pievienošanos lielajām universitātēm
Izlaidums Latvijas Universitātē.
Tava izglītība
2018. gada 14. augusts, 09:01

Vērienīgie augstskolu reorganizācijas plāni varētu ietvert koledžu pievienošanos lielajām universitātēm

LETA

Pašlaik notiek sarunas par atsevišķu koledžu pievienošanos lielajām universitātēm - Rīgas Stradiņa universitātei, Rīgas Tehniskajai universitātei un arī Latvijas Universitātei, - komentējot runas par iespējamiem augstskolu reorganizācijas plāniem, telekanālā LNT izteicās Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) vadītāja Inga Vanaga.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Vanaga esot dzirdējusi par iecerēm kādai universitātei pievienot Olaines koledžu [Olaines Mehānikas un tehnoloģijas koledžu], bet sīkākas informācijas par plāniem šajā jomā viņai neesot.

Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija, norit sarunas par vismaz diviem augstskolu reorganizācijas procesiem. Pašlaik netiek atklāts, kuras augstskolas ir iesaistītas šajās sarunās. Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka tās ir četras valsts dibinātas augstskolas.

Ņemot vērā, ka, pieņemot lēmumu par Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas likvidāciju, Izglītības un zinātnes ministrija bija apņēmusies neiniciēt augstskolu konsolidāciju, aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka augstskolas sarunas par iespējamo reorganizāciju rosinājušas pašas.