Neviens nezina, kas torīt notika pie naktskluba. Liepājas kanālā atrod noslīkušo studentu Artūru
No Liepājas Tirdzniecības kanāla ceturtdien no rīta tika izvilkts pērn 20. decembrī noslīkušais jūrskolas students – 20 gadus vecais Artūrs. Viņš kanālā bija ielecis pats, gribēdams aizpeldēt no kautiņa, kas bija izcēlies pie naktskluba „Fontaine”.
112
2016. gada 4. marts, 08:01

Neviens nezina, kas torīt notika pie naktskluba. Liepājas kanālā atrod noslīkušo studentu Artūru

Jauns.lv

Liepājas Tirdzniecības kanālā atrasts 20. decembrī noslīkušais 20 gadu vecais jūrskolas students Artūrs. Viņš agrā rītā esot pats ielēcis kanālā, lai aizbēgtu no kautiņa, kas bija izcēlies pie naktskluba „Fontaine”. Diemžēl līdz pretējam krastam viņam neizdevās aizpeldēt...

Aizvadītā gada 20. decembrī pēc sešiem no rīta Liepājas glābēji saņēma izsaukumu uz Tirdzniecības kanālu – zvanītājs ziņoja, ka redzējis, ka kanālā iepretim Dzirnavu ielai ielēcis cilvēks. Glābēji ilgāku laiku veica pazudušā meklēšanu. Pieaicinot ūdenslīdējus, tika pārmeklēts arī kanāls vietā, kur cilvēks bija ielēcis, kā arī apkārtne. Vēlāk meklēšanā iesaistījās arī organizācijas „Bezvests.lv” brīvprātīgie. Kanālā ielēkušā cilvēka meklēšana ilga pāris dienas, diemžēl viņš tā arī netika atrasts.

Noskaidrojās, ka kanālā ielēcis no mūzikas kluba „Fontaine” iznākušais 20 gadus vecais Jūrniecības koledžas kursants Artūrs. Bet kas tieši tajā traģiskajā agrajā rītā noticis Liepājas kanāla krastā, īsti neviens nezina.

Sociālajos tīklos atrodamā informācija vien vēsta, ka kanālmalā it kā izraisījies kautiņš, no kura glābjoties jaunietis esot ielēcis kanālā. Savukārt klubā „Fontaine” kāda darbiniece laikrakstam „Kurzemes Vārds” zināja teikt, ka kanālā ūdenī esošajam cilvēkam it kā steigušies palīgā kluba apsargi, bet vairāk arī nekas nav zināms.

„Kurzemes Vārds” sazinājās ar aculiecinieku Nauri Ruicēnu, kurš bija mēģinājis glābt kanālā iekritušo puisi. Ruicēns pastāstīja, ka vienkārši gājis gar kanālmalu un ieraudzījis, ka ūdenī ir cilvēks. Nauris gribējis mesties ūdenī, lai viņu glābtu, taču paziņas atturējuši. „Redzēju, kā puisis peldēja gar kuģi „Namejs”. Kāds iemeta ūdenī glābšanas riņķi, taču jaunietis to nesasniedza un pazuda dzelmē,” atcerējās Nauris.

Tā kā sākumā neviens nezināja, kas ielēcis kanālā un pazudis, internetā parādījās iespējamo radinieku lūgumi atklāt ko vairāk par notikušo. Informāciju izmisīgi taujāja māsa kādam jaunietim, kurš liktenīgajā laikā bijis klubā „Fontaine” un neesot pārradies mājās. Pēc tam pazudušā jaunieša tēvs internetā lūdza negadījuma aculieciniekus atnākt ostmalā pie kuģa „Namejs”, kur viņš pats būšot, un pastāstīt par notikušo.

„It kā esot kāvušies, nezinu, ar ko un kāpēc, bet gribu zināt, kas īsti noticis,” „Kurzemes Vārdam” sacīja jaunieša tēvs. Tomēr aculiecinieki, kuri par tādiem uzdevās un braši izpaudās interneta komentāros, uz tikšanos ar jaunieša tēvu tā arī neieradās. Artūra tēvs noslīkušajā atpazina savu dēlu...

Meklē pazudušos cilvēkus (par Liepājā pazudušo Artūru - no 2.03 min)

Kasjauns.lv/Foto: liepājniekiem.lv/Video: TV5 „Kriminal Info”