foto: EPA/LETA
Piektdien slimnīcās nogādāti desmit pārkarsuši cilvēki; divus sakodušas čūskas
Vīrietis veldzējas karstā laikā.
112
2018. gada 11. augusts, 10:03

Piektdien slimnīcās nogādāti desmit pārkarsuši cilvēki; divus sakodušas čūskas

Jauns.lv / LETA

Aizvadītajā diennaktī mediķi slimnīcās nogādājuši desmit pārkarsušus un astoņus kukaiņu sadzeltus cilvēkus, portālu Jauns.lv informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD).

Pārkarsušo cilvēku vidū bijuši gan bērni, gan pieaugušie. Par iemeslu pārkaršanai mediķi min ilgstošu uzturēšanos saulē, kā arī nepietiekamu šķidruma uzņemšanu.

Savukārt visi kukaiņu sadzeltie cilvēki slimnīcās nogādāti, jo viņiem sākusies nopietna alerģiska reakcija. Cilvēkus sadzēlušas gan lapsenes, gan sirseņi.

Piektdien slimnīcās nogādāti divi čūsku sakosti cilvēki. Vienā no gadījumiem Latgales reģionā 39 vecam vīrietim mežā čūska iekodusi rokā.

Savukārt Vidzemē, lasot ogas, 58 gadus vecam vīrietim čūska iekoda vēderā. Vīrietis apgalvoja, ka tā bijusi odze, tādēļ viņš tika nogādāts slimnīcā.

Tāpat mediķi snieguši palīdzību kādai 21 gadus vecai sievietei Rīgas reģionā, kuru sakodis svešs suns. Sieviete pēc palīdzības sniegšanas ar kostām brūcēm iegurnī tika nogādāta slimnīcā.

Tikmēr Vidzemes reģionā kāds 44 gadus vecs vīrietis, pļaujot krūmus, traumējis kāju. Vīrietim sākusies stipra asiņošana. Pēc palīdzības sniegšanas viņš tika nogādāts slimnīcā.

Savukārt Kurzemes reģionā 45 gadus vecs vīrietis, liekot antenu uz mājas jumta, kritis, traumējot abas rokas un muguru. Arī viņš pēc palīdzības sniegšanas nogādāts slimnīcā.

Kopumā mediķi aizvadītajā diennaktī devušies uz 1155 izsaukumiem, no kuriem 307 bijuši saistīti ar negadījumiem un traumām.

Pagājušajā diennaktī ugunsgrēku dzēšanā cietuši divi ugunsdzēsēji, portālu Jauns.lv informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Piektdien vakarā plkst.20.15 saņemts izsaukums uz Valku, kur dega malkas šķūnis. Ugunsdzēsējiem ierodoties konstatēts, ka šķūnis deg ar atklātu liesmu un pastāv uguns izplatīšanās draudi uz blakus esošo dzīvojamo māju. Dzēšot liesmas, cieta viens ugunsdzēsējs. Viņam sniegta mediķu palīdzība un viņš varējis turpināt darbu.

Ugunsgrēks, kas bija izpletis 72 kvadrātmetru platībā, tika likvidēts plkst.22.39.

Savukārt plkst.20.27 saņemts izsaukums uz Tukumu, kur ugunsgrēks bija izcēlies ražošanas ēkā - degušas ēkas jumta konstrukcijas 500 kvadrātmetru platībā. Arī šajā ugunsgrēkā cieta viens ugunsdzēsējs, kurš pēc medicīniskās apskates varēja turpināt darbu.

Ugunsgrēks tika likvidēts plkst.1.42.

Tikmēr naktī plkst.3.39 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz kādu daudzdzīvokļu ēku Rīgā, kur bija jūtami dūmi. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka vienā no ēkas dzīvokļiem bija piededzis bez uzraudzības atstāts ēdiens. Ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš tika nodots mediķu aprūpē.

Kopumā pagājušajā diennaktī VUGD saņemti 115 izsaukumi, no kuriem 62 bija uz ugunsgrēkiem, 39 uz glābšanas darbiem un 12 maldinājumi.

Tēmas