foto: Shutterstock
Vēlēšanās startē arī vairāki dzērājšoferi
Politika
2018. gada 12. augusts, 06:20

Vēlēšanās startē arī vairāki dzērājšoferi

Kas Jauns Avīze

Saeimas vēlēšanās startē kandidāti, kuri sodīti par auto vadīšanu dzērumā. Likums neliedz administratīvi sodītajiem kandidēt vēlēšanās.

No Nacionālās apvienības saraksta Zemgalē kandidē Ozolnieku novada domes priekšsēdētāja vietnieks, bijušais Jelgavas pašvaldības policists Guntars Akmentiņš, kurš 2013. gadā pieķerts pie stūres alkohola reibumā. Siguldas tiesa Akmentiņam piesprieda administratīvo arestu uz desmit diennaktīm, naudas sodu 800 latu (1138 eiro) apmērā un transportlīdzekļa vadīšanas tiesību atņemšanu uz četriem gadiem.

Jurista izglītību ieguvušais Akmentiņš ilgstoši strādājis Jelgavas pašvaldības policijā. Sākotnēji viņš bijis priekšnieka palīgs, pēc tam priekšnieka vietas izpildītājs, tad priekšnieka vietnieks, līdz visbeidzot ieņēmis vecākā inspektora amatu. 2013. gadā Akmentiņš kļuva par Ozolnieku domes deputātu, patlaban ir mēra vietnieks.

No Rīcības partijas saraksta Zemgalē ar pirmo numuru kandidē bezdarbniece, bijusī Aizkraukles iecirkņa policiste Jeļena Pičoha, kura pērn 27. augusta naktī Kokneses novadā vadīja privāto auto 1 ,27 promiļu reibumā.Viņai piesprieda piecas diennaktis, naudas sodu 850 eiro apmērā un atņēma transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz diviem gadiem. Rīcības partija atbalsta akcīzes nodokļa samazināšanu alkoholam.

Savukārt "Jaunās Vienotības" kandidātam, parlamenta deputātam Veiko Spolītim 2014. gadā par braukšanu dzērumā piemēroja administratīvo arestu uz piecām diennaktīm, 850 eiro naudas sodu un vadītāja tiesību atņemšanu uz diviem gadiem.