foto: Reuters/Scanpix/LETA
"airBaltic" lidmašīna ceļā uz Tbilisi atgriezās Rīgā, jo tika konstatēti traucējumi gaisa padeves sistēmā
"airBaltic" lidojums BT724 no Rīgas uz Tbilisi īsi pēc pacelšanās atgriezās Rīgā savlaicīgi konstatējot traucējumus vienā no gaisa padeves sistēmām, kas nodrošina pasažieriem nepieciešamo gaisa spiedienu salonā.
Sabiedrība
2018. gada 10. augusts, 13:37

"airBaltic" lidmašīna ceļā uz Tbilisi atgriezās Rīgā, jo tika konstatēti traucējumi gaisa padeves sistēmā

LETA

Latvijas lidsabiedrības "airBaltic" lidmašīna no Rīgas uz Tbilisi īsi pēc pacelšanās bija spiesta atgriezties Rīgā traucējumu dēļ vienā no gaisa padeves sistēmām, pastāstīja "airBaltic" Korporatīvās komunikācijas nodaļā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

""airBaltic" apstiprina, ka 9.augustā tās lidojums BT724 no Rīgas uz Tbilisi īsi pēc pacelšanās atgriezās Rīgā savlaicīgi konstatējot traucējumus vienā no gaisa padeves sistēmām, kas nodrošina pasažieriem nepieciešamo gaisa spiedienu salonā," skaidroja kompānijā.

"airBaltic" Korporatīvās komunikācijas nodaļā piebilda, lai gan ar šādu defektu atbilstoši visām drošības prasībām būtu iespējams turpināt lidojumu līdz noteiktam lidojuma augstumam, Tbilisi atrodas kalnainā apvidū, aiz Kaukāza kalnu grēdas, tādēļ tika pieņemts lēmums atgriezties Rīgā un mainīt lidmašīnu.

Jau ziņots, ka "airBaltic" koncerna kopējie ieņēmumi pagājušajā gadā bija 353,639 miljonu eiro apmērā, kas ir par 19,6% vairāk nekā 2016.gadā, savukārt koncerna peļņa pieauga vairākkārt, sasniedzot 4,703 miljonus eiro.

"airBaltic" nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz vairāk nekā 70 galamērķiem, piedāvājot savienojumus uz galamērķiem lidsabiedrības maršrutu tīklā Skandināvijā, Eiropā, Krievijā, NVS un Tuvajos Austrumos. "airBaltic" piedāvā tiešos lidojumus arī no Tallinas un Viļņas.

Latvijas valstij pieder 80,05% "airBaltic" akciju, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - gandrīz 20% akciju.