Lielbritānijas tiesa neizvirza apsūdzības pret Lailu Brici. VIDEO
26.februāra, vakarā Londonā tika arestēta Latvijas pilsone Brice, kura plašāk sabiedrībai zināma ar tiesvedību par viņas meitas Katrīnas Brices piespiedu adopciju britu ģimenei.
112
2016. gada 4. marts, 19:35

Lielbritānijas tiesa neizvirza apsūdzības pret Lailu Brici. VIDEO

Jauns.lv

Lielbritānijas tiesa šodien nolēmusi neizvirzīt apsūdzību pret Londonā arestēto un uz laiku apcietināto Latvijas pilsoni Lailu Brici, sacīja Ārlietu ministrijas preses sekretārs vēstnieks Raimonds Jansons.

Kā liecina ministrijas rīcībā esošā informācija, jo tiesas sēde bijusi slēgta, apsūdzība pret Brici nav izvirzīta, līdz ar to lieta ir izbeigta, pastāstīja Jansons.

"Vēstniecība turpina kontaktēties ar Brices advokātu, lai precizētu detaļas," viņš piebilda.

Jau vēstīts, ka aptuveni 20 cilvēki pie ĀM 2.martā pieprasīja Latvijas vēstniecības iejaukšanos Londonā arestētās un uz laiku apcietinātās Latvijas pilsones Lailas Brices lietā. Lielākoties pie ĀM pulcējās vecāka gadagājuma sievietes, no kurām daļa uzvilkušas strīpainas drēbes, visticamāk, simbolizējot cietuma apģērbu.

Tāpat protestētāji rokās turēja vairākus plakātus latviešu un angļu valodā. Uz tiem rakstīts "Brīvību Lailai Bricei!", "Aizstāvēt Latvijas pilsoņu tiesības ārvalstīs" un "Rokas nost no Latvijas bērniem!". Manāmi bija arī plakāti, kuros attēlotas roku dzelžos saslēgtas rokas. Kādā citā plakātā izteikts aicinājums pieprasīt Latvijas vēstniecības iejaukšanos, kā arī pārtraukt Lielbritānijas varasiestāžu nežēlīgo izturēšanos.

Jau ziņots, ka piektdienas, 26.februāra, vakarā Londonā tika arestēta Latvijas pilsone Brice, kura plašāk sabiedrībai zināma ar tiesvedību par viņas meitas Katrīnas Brices piespiedu adopciju britu ģimenei, iepriekš informēja partijas "Saskaņa" Saeimas frakcijas konsultante Katrīna Iļjinska.

Latvijas diplomātiskais un konsulārais korpuss aizstāv savus pilsoņus, taču saskaņā ar Vīnes konvenciju par konsulārajiem sakariem uzņemošās valsts iestādes informē vēstniecību, ja persona ir aizturēta, tomēr tas tiek veikts gadījumā, ja aizturētā persona to pieprasa.

Vaicāts par jaunāko informāciju Brices arestēšanas lietā, Ārlietu ministrijas preses sekretārs vēstnieks Raimonds Jansons aģentūrai LETA iepriekš norādīja, ka šāds Brices solis radījis ministrijas neizpratni, jo tajā pašā laikā aizturētā persona kontaktējas ar atsevišķām amatpersonām, tostarp Saeimas deputātiem.

Šajā jautājumā "tiek veikta kaut kāda mums neizprotama politiskā pozicionēšanās", apliecināja Jansons.

"Ar to vēlreiz vēlamies sacīt, ja Latvijas pilsoņi ārvalstīs saskaras ar savu tiesību aizskārumu, lūdzam informēt vēstniecības par attiecīgajiem faktiem, jo citādi nav iespējama valstspiederīgo tiesību aizsardzība ārvalstīs," viņš sacīja.

LETA

Tēmas