Latkovskis par vakar notikušo Saeimā saistībā ar "ātro" kredītu jautājumu: parādās visi Latvijas politikas aizkulišu nejaukumi
Politika
2018. gada 8. augusts, 13:12

Latkovskis par vakar notikušo Saeimā saistībā ar "ātro" kredītu jautājumu: parādās visi Latvijas politikas aizkulišu nejaukumi

Jauns.lv

"Es domāju, ka šajā jautājumā parādās visi Latvijas politikas aizkulišu nejaukumi," Saeimas deputāts Ilmārs Latkovskis sacīja RīgaTV 24 raidījumā "TOP5", komentējot ziņu, ka Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija arī šonedēļ nevarēja lemt par jauniem ierobežojumiem nebanku kreditēšanas jomā, jo uz to atkal neieradās vairāki deputāti.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Latkovskis norādīja, ka par ierobežojumiem kreditēšanas jomā Saeimā tika lemts jau pirms pusotra gada, tomēr problēmas joprojām ir novērojamas.

"Manā skatījumā galvenā problēma ir tā, ka netiek pienācīgi izvērtēts, vai tie cilvēki spēs atmaksāt tos paņemtos kredītus - vai neņem tādi, kur uzreiz ir skaidrs, ka viņš to ir izdarījis kaut kādā kaislību dullumā un iekritīs parādu verdzībā. Pietrūkst arī datu apmaiņas, ko atzīst arī Latvijas Banka. Tā ir problēma, pie kuras būtu jāstrādā," sacīja deputāts.

Viņš atzīst, ka ar jaunu ierobežojumu pieņemšanu ir problēmas: "Šajā tveicē - gan karstās vasaras, gan Saeimas priekšvēlēšanu gaisotnē – šis jautājums netiek adekvāti skatīts."

Latkovskis novērojis, ka no vienas puses problēmas netiek pienācīgi izvērtētas un tiek pieņemti pārsteidzīgi lēmumi un no otras – lēmumi tiek kavēti. "Acīmredzami jautājums ir ļoti saasināts, un diemžēl tur kā āža kāja lien ārā šī vēlme par katru cenu iekļūt nākamajā Saeimā un nemitīgi bīdīt nesagatavotus jautājumus. Tajā pašā laikā viena cita daļa vienkārši sabotē šī jautājuma izskatīšanu," apgalvoja deputāts. Par sabotāžas iemesliem Latkovskis gan neizteicās.