foto: Facebook
Indijā brutāli nogalinātās Skromanes draugs aizvien laužas Indijas ierēdņu durvīs, lai panāktu taisnīgu tiesu
112
2018. gada 8. augusts, 12:00

Indijā brutāli nogalinātās Skromanes draugs aizvien laužas Indijas ierēdņu durvīs, lai panāktu taisnīgu tiesu

Jauns.lv

Indijas Augstākā tiesa noraidījusi nogalinātās Latvijas pilsones Līgas Skromanes partnera Endrjū Džordana prasību veikt neatkarīgu slepkavības izmeklēšanu, vēstī portāls "The Baltic Ireland", atsaucoties uz īru medijiem.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viņš uzskata, ka Indijas iestādes visā izmeklēšanas gaitā izmantoja nepareizu taktiku un mēģināja no sabiedrības noslēpt faktus.

Džordans iesniedza lūgumrakstu Augstākajā tiesā, lūdzot pārskatīt slepkavības lietu, norādot, ka ir pārliecināts, ka viņa draudzenes nogalināšanā ir piedalījušies vairāk cilvēku. Lūgumrakstā arī norādīts, ka abi apsūdzētie ir atteikušies no paziņojumiem par savas vainas atzīšanu, kas, iespējams, tikuši panākti ar spīdzināšanas metodēm.

foto: Facebook

Tiesnesis Sunils Tomass pēc iepazīšanās ar lūgumrakstu sacījis: "Kā jau minēts iepriekš, šīs lietas ieraksti liecina, ka izmeklēšanas laikā ir apkopoti būtiski materiāli, kas saista apsūdzētos ar noziegumu, kā arī izslēdz iespēju, ka ir bijušas iesaistītas citas personas. Turklāt līdz šim veiktā izmeklēšana šķiet pārliecinoša, un pašlaik nav zināmi fakti, kas pierādītu, ka tā bijusi pārāk pavirša vai ka apsūdzētie ir kļūdaini apcietināti bez pietiekamiem pierādījumiem. Ņemot to vērā, es esmu apmierināts un neredzu vajadzību iejaukties."

Jau vēstījām, ka 33 gadus vecā latviete Līga Skromane bez vēsts pazuda Indijā, Keralas štatā, kad martā bija turp devusies uz ājūrvēdas klīniku. 

Viņas līķi - sazāļotu, izvarotu un pakārtu - bez galvas atrada mēnesi vēlāk. Lai arī pagājuši jau vairāki mēneši, joprojām nav uzrādītas nekādas apsūdzības.