Dace Bluķe: "Nauda Radošo personu statusa likumam jāatrod jau 2017. gada budžetā"
Dace Bluķe.
Viedokļi
2016. gada 6. marts, 08:58

Dace Bluķe: "Nauda Radošo personu statusa likumam jāatrod jau 2017. gada budžetā"

Jauns.lv

Finansējumu Radošo personu statusa un profesionālo radošo organizāciju likumā noteiktā īstenošanai vajadzētu rast jau nākamā gada budžetā, pauda Latvijas Radošo savienību padomes (LRSP) priekšsēdētāja Dace Bluķe.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Tā kā valdības deklarācijā ir ierakstīts pabeigt likumu, ideāli būtu, ja finansējumu tam varētu atrast jau nākamā gada budžetā," teica Bluķe.

Viņa norādīja, ka šis ir viens no LRSP nozīmīgākajiem jautājumiem, kam vajadzētu saglabāt savu vietu topošajā valdības deklarācijas rīcības plānā.

Bluķe atzīmēja, ka nozīmīga kultūras darbiniekiem ir arī Valsts kultūrkapitāla fonda (VKKF) finansējuma sistēmas pilnveide. Iepriekš Kultūras ministrija (KM) nesekmīgi mēģināja panākt VKKF finansēšanas modeļa maiņu, rosinot tā finansējumu iezīmēt no nodokļu ieņēmumiem.

Tāpat nozīmīga ir arī kultūras infrastruktūras sakārtošana, kam atvēlēta liela daļa topošā valdības deklarācijas rīcības plāna. To KM jau nākamnedēļ plāno nodot valdības vērtējumam.

Valdības deklarācijas kultūras sadaļā kā viens no galvenajiem jautājumiem iekļauta Radošo personu statusa un profesionālo radošo organizāciju likuma pieņemšana. Bluķe iepriekš skaidroja, ka vēlme sakārtot likumdošanu bija pausta arī iepriekšējās valdības deklarācijā. Jaunajai valdībai, pēc Bluķes teiktā, to vajadzētu "novest līdz galam".

BNS/Foto: Edijs Pālens/LETA