"Rīgas satiksme" cer ieviest bezskaidras naudas norēķinus visās autostāvvietās
Kopumā "Rīgas satiksme" galvaspilsētā apsaimnieko vairāk nekā 5600 autostāvvietas.
Runā Rīga
2016. gada 6. marts, 14:41

"Rīgas satiksme" cer ieviest bezskaidras naudas norēķinus visās autostāvvietās

Jauns.lv

Rīgas sabiedriskā transporta uzņēmums "Rīgas satiksme" cer ieviest bezskaidras naudas norēķinu sistēmu visos kompānijas apsaimniekotajos autostāvvietu automātos, pastāstīja "Rīgas satiksmes" preses sekretārs Viktors Zaķis.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viņš norādīja, ka "Rīgas satiksme" aptuveni pirms diviem gadiem sāka ieviest bezskaidras naudas norēķinu sistēmu uzņēmuma apsaimniekotajos stāvvietu automātos, un šobrīd tā ir pieejama 176 no 244 automātiem. "Pakāpeniski iesim uz to, lai visos automātos būtu bezskaidras naudas norēķini," teica Zaķis.

Vienlaikus viņš atturējās prognozēt, cik ilgā laikā tas varētu notikt.

Zaķis skaidroja, ka lēmums par labu bezskaidras naudas norēķinu sistēmas ieviešanai pieņemts, jo skaidro naudu no automātiem bieži vien centušies dabūt garnadži, automātus demolējot un laužot. Tāpat, pēc Zaķa teiktā, bezskaidras naudas norēķini ir arī vieglāk pārskatāmi.

Viņš atzina, ka cilvēki pie bezskaidras naudas norēķinu sistēmas pierada diezgan ātri. Tāpat autovadītāji aktīvi izmanto iespēju samaksāt par autostāvvietām ar mobilo lietotņu "Mobilly" vai "SMS Riga" palīdzību.

"Rīgas satiksme" nodrošina Rīgā pasažieru pārvadājumus ar autobusiem, tramvajiem un trolejbusiem, kā arī apsaimnieko autostāvvietas pilsētas ielu malās. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Rīgas dome.

BNS/Foto: Ieva Lūka/LETA