foto: LETA
FOTO: Rīgas lidostā sagaida skolēnus, kuri informātikas olimpiādē Maskavā izcīnīja Eiropas bronzu
Eiropas jauniešu informātikas olimpiādes Latvijas izlases dalībnieki Adrians Piliksers (no kreisās) un Ansis Gustavs Andersons no Druvas vidusskolas un Artis Vijups no Salaspils 1.vidusskolas, kuri izcīnījuši bronzas medaļas, ieradušies starptautiskajā lidostā "Rīga" no Maskavas.
Tava izglītība
2018. gada 1. augusts, 15:01

FOTO: Rīgas lidostā sagaida skolēnus, kuri informātikas olimpiādē Maskavā izcīnīja Eiropas bronzu

Jauns.lv / LETA

Eiropas jauniešu informātikas olimpiādē Maskavā trīs bronzas medaļas izcīnījuši skolēni no Latvijas, informēja Latvijas komandas pārstāvji.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ar bronzas medaļām no Eiropas informātikas olimpiādes pārbrauc Latvijas jaunie talanti

gallery icon
19

Medaļas ieguva Artis Vijups no Salaspils 1.vidusskolas, Ansis Gustavs Andersons no Druvas vidusskolas un Matīss Kristiņš no Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas, bet, lai sagatavotos šai olimpiādei viņi papildu apmeklēja programmēšanas nodarbības Pirmajā programmēšanas skolā.

Olimpiādē 1.vietu un 2.vietu ieguva Jegors Lifars un Antons Sadovničijs no Krievijas. Lietuvas pārstāvji nesaņēma nevienu medaļu, bet igauņi saņēma divas bronzas medaļas. Pavisam tika sadalītas sešas zelta, 13 sudraba un 27 bronzas medaļas.

Olimpiādē piedalījās 80 skolēni no 23 valstīm. Latviju pārstāvēja četri skolēni. Šī bija jau otrā Eiropas jauniešu informātikas olimpiāde.

Tēmas