Matīss "Vienotības" ētikas komisijai lūdz vērtēt viņa demisijas pieprasīšanu
Bijušais satiksmes ministrs pašreizējais Saeimas deputāts Anrijs Matīss.
Politika
2016. gada 6. marts, 22:47

Matīss "Vienotības" ētikas komisijai lūdz vērtēt viņa demisijas pieprasīšanu

Jauns.lv

Bijušais satiksmes ministrs pašreizējais Saeimas deputāts Anrijs Matīss ("Vienotība") atkārtoti vērsies partijas ētikas komisijā ar lūgumu vērtēt toreizējās premjeres Laimdotas Straujumas ("Vienotība") rīcību, pieprasot viņa demisiju, svētdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums "de facto".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"de facto" ziņoja, ka Matīss jau pēc Māra Kučinska (ZZS) valdības apstiprināšanas ir atkārtoti vērsies "Vienotības" ētikas komisijā ar lūgumu izvērtēt Straujumas rīcību, rudenī pieprasot viņa demisiju. Matīss iesniegumā rakstījis, ka viņa demisijas pieprasījums nodarījis "Vienotībai" kaitējumu, kā rezultātā partija zaudēja premjera amatu un samazināja savu ietekmi Ministru kabinetā.

Lai gan demisijas jautājums jau novembrī pārrunāts "Vienotības" valdē, bijušais satiksmes ministrs joprojām grib pierādīt savu taisnību. Savu iesniegumu atsaukt viņš neplāno, jo esot jābūt skaidrībai par to, kā partija strādāšot tālāk.

"Ja jau šobrīd pēc valdības vadītāja amata zaudēšanas "Vienotība" pārvērtē visus procesus iekšienē partijā un skatās, kā mēs varētu uzlabot savu darbību un kas vispār ir šie iemesli, tad būtu svarīgi visas šīs lietas ļoti rūpīgi izvērtēt," par Matīsa teikto ziņoja raidījums.

Savukārt Straujuma bijušā satiksmes ministra rīcību neizprotot, tomēr uz partijas ētikas komisijas jautājumiem rakstiski esot atbildējusi.

"Bet ja Anrijs grib vēl un vēl runāt, protams, ka tās ir viņa tiesības. Es tikai nesaprotu, kāpēc mums vajag visu laiku uzturēt saspringumu. Sajūta, ka visu laiku kāds grib uzturēt saspringumu "Vienotībā". Mums visiem ir ar vēsām galvām jāapsēžas un jābeidz šis saspringuma līmenis turēt. Jābeidz tos iekšējos pusdzeltenos uzbrukumus vienam pret otru turpināt," aicinājusi ekspremjere.

Jau ziņots, ka Straujuma 4.novembrī pieprasīja satiksmes ministra Matīsa demisiju. Iemesls demisijas pieprasīšanai bija ministra novilcinātās darbības, laicīgi neiepazīstinot valdību ar nepieciešamajām rīcībām "airBaltic" attīstībai, kā arī uzraudzības trūkums par aviokompānijas stratēģisko virzību, tādējādi, iespējams, neizmantojot visas potenciālās iespējas. Pēc Matīsa demisijas, aktualizējās jautājums par Straujumas vadītās valdības stabilitāti. Straujuma demisionēja mēnesi vēlāk - 7.decembrī.

BNS / Foto: Ieva Čīka/LETA