foto: LETA
Kaspars Kambala, iespējams, nemaz nekandidēs Saeimas vēlēšanās
Kaspars Kambala nav plānotajā KPVLV sarakstā uz krēslu Saeimas vēlēšanās.
Politika
2018. gada 30. jūlijs, 22:24

Kaspars Kambala, iespējams, nemaz nekandidēs Saeimas vēlēšanās

Jauns.lv

Bijušais basketbolists Kaspars Kambala šobrīd nav iekļauts partijas KPVLV sarakstā gaidāmajām Saeimas vēlēšanām, atzina partijas līderis Artuss Kaimiņš.

Televīzijas tiešraidē "RīgaTV 24" raidījumā "Kārtības rullis" Kaimiņš sacīja, ka Kambala nav iekļauts partijas sarakstā uz gaidāmajām vēlēšanām, taču viņam esot "vēl viena diena, ko pārdomāt". Tāpat Kaimiņš pauda, ka biedru pieplūdums esot vērā ņemams, taču ne gluži visus KPVLV uzņemot. "Mēs ļoti daudzus metam ārā, visādus līdzskrējējus un tā," TV tiešraidē pauda deputāts. 

Kopumā raidījumā "Kārtības rullis" izvērtās ļoti haotiska saruna starp Artusu Kaimiņu, Ilzi Viņķeli, Ilgu Kreitusi un Eviku Siliņu; katrs no viņiem pārstāv citu politisko strāvojumu. Vislielākās diskusijas, kā ierasts, vērsās ap Kaimiņa partiju. Tā, piemēram, politoloģe Kreituse pauda, ka Kasparam Kambalam vajadzētu būt KPVLV sarakstā, jo pretējā gadījumā viņš tiek pazemots: "Jūs ļaujat cilvēkam iesaistīties ar savu vārdu un tad paliekat zem sitiena, tā nav godīga attieksme," sacīja Kreituse, piebilstot, ka Kambala nākot no "politiķu dzimtas".

Ilze Viņķele konfrontēja Artusu Kaimiņu saistībā ar viņa Jāņu svinībām Baltezerā, kas rīkotas pie bēdīgi slavenā Rūdolfa Meroni "kasiera" Aivara Gobiņa. Gobiņš ir Kaimiņa draugs jau sešus gadus, raidījumā norādīja pats Kaimiņš. 

Viņķele atzīmēja, ka ciena tos cilvēkus, kuri sadzirdējuši KPVLV izkliegto sāpi un arī pati, būdama politiskajā varā daudzus gadus, jūtas vainīga par valstī notiekošo, taču viņa uzskata, ka Kaimiņa partijas vēlētājus gaida rūgta vilšanās. "Tā kārtējā vilšanās, kas sagaidīs cilvēkus, kas cer uz izmaiņām - man viņu ir žēl. Taisnīgu cilvēku sašutums pārvērtīsies vīlienā un haosā pēc 6.oktobra," raidījuma "Kārtības rullis" tiešraidē pauda Viņķele.