foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Skandāls Marhileviča festivālā - Olgu Rajecku neielaiž pašas koncertā
Sanākušie vīlušies - grupa "Turaidas Roze" koncertu tā arī nesniedza.
2018. gada 31. jūlijs, 05:21

Skandāls Marhileviča festivālā - Olgu Rajecku neielaiž pašas koncertā

Jauns.lv

Savdabīgs pārpratums atgadījies komponista Ulda Marhileviča Pāvilostā rīkotajā mākslas un mūzikas festivālā "Zaļais stars". Tajā uz skatuves netika uzlaista grupa "Turaidas Roze" ar Olgu Rajecku priekšgalā, raksta žurnāls "Kas Jauns".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Skatītāji vēsta: lai arī programmā pieteikta, tomēr grupa "Turaidas Roze" festivālā neuzstājās. Kāpēc? Festivāla vadītājs Gints Grāvelis tovakar paziņoja, ka grupas solisti Olgu Rajecku apsargs vienkārši nav laidis uz skatuves.

Daļa skatītāju atcerējās, ka pavisam nesen Olga jau neieradās uz koncertu – dziedātāja neuzstājās Zvejnieku un plostnieku svētkos Ogrē 14. jūlijā. Toreiz koncerts nenotika pasākuma organizatoru dēļ – nepietiekami pārdoto biļešu dēļ rīkotājs atcēla Olgas uzstāšanos, jo nevarēja māksliniecei atļauties maksāt honorāru. Bet kas bija par vainu tam, kāpēc Olga nedēļu vēlāk nekoncertēja Pāvilostā?

„Turaidas rozes” koncertā pulcējas simtiem apmeklētāju

2017. gada 6. jūlijā Kalnciema kvartālā brīvdabas koncertu sniedza leģendārā grupa „Turaidas roze”

gallery icon
84

Sava versija par notikušo ir gan "Turaidas Rozes" dalībniekiem Olgai Rajeckai un Uģim Rozem, gan festivāla rīkotājam Uldim Marhilevičam.

Roze žurnālam "Kas Jauns" pastāstījis, ka galamērķī, lai gan bijusi iepriekš sarunāta tikšanās, viņus neviens nav sagaidījis, un apsargi māksliniekus bez īpašajām aprocēm nav laiduši iekšā festivāla teritorijā. Tā nu grupa izlēmusi doties projām, koncertu nesniedzot.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Uldis Marhilevičs festivālu "Zaļais stars" Pāvilostā rīko jau piekto gadu un tajā aicina uzstāties savus draugus. Lūk, komponists savā otrajā festivāla reizē 2014. gadā ar Pāvilostas karogu ap pleciem.

Ko par notikušo saka festivāla organizētājs Marhilevičs un kāpēc Rajecka apsardzes darbību sauc par pazemojošu, lasiet žurnālā "Kas Jauns"!