Lietuva uz robežas ar Latviju atjaunos robežkontroli
Pārbaužu laikā visu valstu pilsoņiem, kas šķērsos šo robežu, būs jāuzrāda derīgs ceļošanas dokuments.
Sabiedrība
2016. gada 7. marts, 16:31

Lietuva uz robežas ar Latviju atjaunos robežkontroli

Jauns.lv

Lietuvas Valsts robežkontroles dienests otrdien sāks nedēļu ilgas mācības, kuru laikā tiks atjaunota kontrole uz robežas ar Latviju Zarasu un Rokišķu rajonos, paziņoja dienests.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pārbaužu laikā visu valstu pilsoņiem, kas šķērsos šo robežu, būs jāuzrāda derīgs ceļošanas dokuments, piemēram, pase vai identifikācijas karte.

Galvenais mācību mērķis ir uzlabot Lietuvas robežsargu prasmes, atjaunojot kontroli uz Šengenas zonas iekšējās robežas ar Latviju, pārbaudīt robežsargu sadarbību ar armijas vienībām un kolēģiem Latvijā, informēja Lietuvas Valsts robežsardzes dienests.

Mācībās piedalīsies arī zemessargi, kā arī muitas, policijas un Sabiedriskās drošības dienesta darbinieki.

Bezvīzu Šengenas zonas valstis ir atteikušās no kontroles uz iekšējām zonas robežām, tomēr katrai valstij ir tiesības nepieciešamības gadījumā uz laiku atjaunot robežkontroli, lai veiktu drošības pasākumus plašu drošības vai sabiedriskās kārtības traucējumu novēršanai.

Kopš Lietuva 2007.gadā pievienojās Šengenas zonai, cilvēki pār valsts robežu ar Latviju un Poliju var pārvietoties bez pārbaudēm. Tomēr Lietuvas robežsargiem ir jābūt gataviem atjaunot kontroli uz valsts robežām un pārbaudīt tos, kas pārvietojas pār sauszemes robežu, kā arī ierodas no citām Šengenas zonas valstīm pa gaisa vai jūras ceļiem.

Lietuvas robežsargi pirmās tamlīdzīgas mācības par robežkontroles atjaunošanu uz Polijas robežas veica pagājušā gada novembra vidū.

BNS/Foto: Agnese Gulbe/LETA

Tēmas