Sieviešu dienas rallijā rekords! FOTO
Pirmo reizi rallija vēsturē tā starts notika divās Latvijas pilsētās – Dobelē un Valmierā. Lūk, Izdevniecības “Rīgas viļņi divas” komandas “Ko ātrums Tev nestāsta!?” un “100 labi ātrumi”, kas startēja no Valmieras.
Sabiedrība
2016. gada 7. marts, 18:00

Sieviešu dienas rallijā rekords! FOTO

Jauns.lv

Aizvadītās nedēļas nogalē pār Latvijas ceļiem valdīja sievietes, jo 5. martā notika tradicionālais “Sieviešu dienas rallijs”, kurā piedalījās tikai dāmas. Šogad uz starta izgāja rekordliels dalībnieču skaits – tika pieteiktas 702 ekipāžas jeb 1404 dalībnieces, bet pirmo reizi rallija vēsturē tā starts notika divās Latvijas pilsētās – Dobelē un Valmierā.

Maršrutā līdz Rīgai “Sieviešu dienas rallija” dalībnieces sagaidīja vairāki kontrolpunkti, kuros bija jāveic neordināri, atraktīvi uzdevumi. Šogad pirmo gadu katrā mašīnā bija telefons ar GPS aplikāciju, lai sekotu līdzi, vai mašīna brauc pēc noteikumiem un izbrauc visu maršrutu. Tāpat katrā no 700 mašīnām bija pa “Izdevniecības Rīgas viļņi” izdotajam “OK!” rallija žurnālam ar leģendām, pēc kurām meitenes vadījās, braucot maršrutus. Rallija finišs bija Rīgā pie Televīzijas un radio torņa Zaķusalā, bet pēc tam “Sieviešu dienas rallija” kulminācija notika modes un izklaides centrā “Rīga Plaza”, kur ne tikai sumināja labākās ekipāžas, bet bija arī dalībnieču gājiens pa sarkano paklāju.

Vakara pasākumu vadīja aktieris Lauris Dzelzītis un Kaspars Upaciers jeb Ufo. Uzstājās grupa “Mākoņstūmēji”, šova grupa “Gym Boys”, bet par speciālu programmu “Sieviešu dienas rallija” dalībniecēm parūpējās izklaides centrs “Fantasy park”. Turklāt rallija noslēguma pasākumā tika padomāts par dalībnieču labsajūtu - dāmas pēc vairāku stundu ilgās auto stūrēšanas varēja atslābināties ar masāžu.

Starp citu, šogad “Sieviešu dienas rallijā”, kas ir vērienīgākais šāda veida pasākums Baltijā, sasniegts jauns neoficiāls Ginesa pasaules rekords. Jo, tā kā katrā ekipāžā pilotei un stūrmanei automašīnā parasti pievienojas vidēji vēl divas, trīs līdzbraucējas, tad šoreiz dalībnieču skaits varēja pārsniegt pat 2500 tūkstošus. Tikmēr 2014. gadā Indijā notiekošajā Lavasa Womens Drive pasākumā startēja 467 komandas jeb 934 sievietes.

Šogad “Sieviešu dienas rallijā” savas ekipāžas bija pieteikuši arī vairāki uzņēmumi. Vislielāko skaitu - 15 komandas - reģistrēja uzņēmums “Maxima” Latvija, bet 10 komandas pārstāvēja IT un spēļu prezentētāju ārpakalpojumu sniedzējs “Evolution Gaming”, kas rallijā deleģēja 40 enerģiskas autobraucējas.

“Evolution Gaming” pārstāves “Sieviešu dienas rallijā” piedalījās jau trešo gadu, un ar katru gadu dāmu interese arvien palielinās, piepulcējoties arvien jaunām autobraucējām. Šogad no 10 “Evolution Gaming” komandām trīs bija ar iepriekšēju šī rallija pieredzi. “Mūsu komandas līdz šim ir bijušas dažādās vietās. Tostarp pagājušā gada vasaras rallijā ieguvām arī balvu nominācijā “Mierīgākā ekipāža”. Toreiz mana komanda “4 Queens” izdomāja izbaudīt ralliju nesteidzoties - dienu pavadījām mierīgi, izbaudot katru brīdi, tostarp brauciena laikā rīkojot regulāras kafijas pauzes. Uz pašu apbalvošanu neviena uzņēmuma pārstāve toreiz nepalika, tāpēc liels bija mūsu un kolēģu pārsteigums, kad aptuveni pēc mēneša atskanējis zvans ar jautājumu: kad plānojat ierasties pēc balvas? Tas patiešām bija patīkami, jo izrādās, ka uzvarēt iespējams ir, ne tikai, izpildot visus uzdevumus, bet arī, izceļoties kādā citā veidā,” atceras “Evolution Gaming” projektu vadītāja Irina Afanasjeva, kura ir regulāra rallija dalībniece un aktīva uzņēmuma komandu organizatore dalībai “Sieviešu dienas rallijā”.

Savukārt ar trim ekipāžām “Sieviešu dienas rallijā” šogad startēja “Izdevniecības Rīgas viļņi” darbinieces, kuras bija izveidojušas komandas “Ko ātrums Tev nestāsta!?”, “100 labi ātrumi” un “Vairāk nekā OK”. Viņu mašīnas ar izdevniecības un izdoto žurnālu logo aplīmēja un skaistas padarīja SIA “PM-TM”.

Kopvērtējumā, ņemot vērā gan trasē pavadīto laiku, gan uzdevumu pildīšanas laiku, gan sodus par nesaņemtajiem zīmogiem vai pārsniegto ātrumu, 1.vietu Vidzemes maršrutā izcīnīja komanda ar nosaukumu “Ātras un bez tušas”. Šīm meitenēm šis bija pirmais “Sieviešu dienas rallijs” un, protams, gandarījums par gūto uzvaru bija dubultliels. Otrajā vietā ierindojās apvienība “Jūrnieku sapnis”, bet trešās  – “Gauja un Strauja” ar V005 starta numuru.

Zemgales maršrutā trešo reizi triumfēja ekipāža “evelostore.lv” , uzreiz aiz viņām kā otrās “Sieviešu dienas rallijā” palika “Bonarda”, bet godpilno trešo vietu izcīnīja “Made in Latvia”.

   

Kasjauns.lv/Foto: Izdevniecība Rīgas Viļņi, Anete Janševica, “Evolution Gaming”