Kivičam suņi uzbruka rajonā, kur reiz jau saplosīta sieviete
"Visvairāk kaitina šāda saimnieku bezkaunība!" notikušo sarunā ar Kasjauns.lv komentē Andris Kivičs. Par suņu saimnieku mūziķis grasās ziņot policijai.
112
2016. gada 7. marts, 18:56

Kivičam suņi uzbruka rajonā, kur reiz jau saplosīta sieviete

Jauns.lv

Pirmdienas rīta skrējiens grupas „Z-Scars” līderim, mūziķim Andrim Kivičam pārvērties pavisam nepatīkamā situācijā. Pie kādas privātmājas viņam ceļu piepeši nogriezuši divi nikni suņi, kuri atņirgtiem zobiem centušies viņu ielenkt. Mūziķis jutis, ka labi nebūs, taču suņu saimnieks vien mierīgi noraudzījies un pat paņirgājies.

Asins stindzinošais notikums atgadījies Šampētera ielā 107, aptuveni 9:20 no rīta. „Man šorīt, krosiņu skrienot, uzbruka divi no sētas izskrējuši suņi. Ausis pieglaustas, zobi ārā. Uzmanieties no šīs vietas. Suņi ielenca mani no divām pusēm – gudri un viltīgi, reāls uzbrukums. Kādus 30 metrus dabūju atkāpties,” par piedzīvoto feisbukā stāsta Kivičs.

„Normāli cilvēki no suņiem nebaidās!”

Mākslinieks arī atklāj abu dzīvnieku saimnieka klajo vienaldzību pret notiekošo – izbraucot no mājas pagalma viņš vien mierīgā balsī atcirtis: „Normāli cilvēki no suņiem nebaidās!” un „kur tad tu esi sakosts?”

„Skrējēji ir pieraduši, ja reizēm pakaļ sāk skriet kāds neliels taksis – nekas traks! Taču šādu suņu uzvedību es vēl nebiju redzējis. Viens glūn virsū, kamēr otrs cenšas ielenkt. Abi tādi ietupušies, pieliektām ausīm, zaglīgi lavās!” turpina mūziķis. Par nikno suņu šķirni Kivičs neesot drošs – tie esot bijuši līdzīgi Kaukāza aitas suņiem, taču baltāki un arī ar labradoru iezīmēm.

Kivičs vērsīsies policijā

Mūziķis atklāj, ka notikušo tā vienkārši neatstās un vērsīsies policijā. To darīt aicinājuši arī daudzie fani, kuri dalījušies ar ziņu, un mūziķis-policists Nikolajs Puzikovs. „Šodien nebija īsti laika, taču rīt noteikti došos uz policiju un visu sīki izstāstīšu. Visvairāk kaitina šāda saimnieku  bezkaunība! Pēc tam, kad kaut kas tāds notiek, viņi saka, ka viņu suns jau nekodīs, taču ko darīt tādam skrējējam? Vai tiem suņiem uz pieres rakstīts, ka viņi nekož?” sašutis ir Kivičs.

Atgādinām, ka Šampētera apkaimes vārds jau pirms 4 gadiem izskanējis saistībā ar kādu pavisam traģisku gadījumu – toreiz, Šampētera ielas rūpniecības teritorijā suņi saplosīja kādu 70 gadus vecu kundzi. Eksperti, vērtējot toreizējo traģēdiju, secināja, ka, visticamāk, suņi sargājuši kādu īpašumu un tos, uzzinot par notikušo un paredzot sekas, laicīgi likvidējuši paši saimnieki.


Kasjauns.lv/Foto: Vida Press, Rīgas Viļņi arhīvs