Belēvičs grib piespiest jaunos ārstus strādāt reģionos, Ārstu biedrība to nevēlas pieļaut. VIDEO
Tam, ka ārstu rezidentu vietas ir par maz, Belēvičs priekrīt, bet tam, ka jaunie mediķi, kuri studējuši par valsts naudu var izvēlēties kurp doties - gan nē.
Politika
2016. gada 7. marts, 22:47

Belēvičs grib piespiest jaunos ārstus strādāt reģionos, Ārstu biedrība to nevēlas pieļaut. VIDEO

Jauns.lv

Latvijas Ārstu biedrības valde vērsīsies pie Ministru prezidenta Māra Kučinska, aicinot apturēt Veselības ministrijā topošo dokumentu par jauno ārstu nodarbinātību. Ministrija plāno ārstiem rezidentiem piespiedu kārtā likt strādāt tur, kur dakteru trūkst. Taču veselības ministrs šos grozījumus apturēt negrasās, jo pacientiem pieejamība ir jānodrošina arī lauku reģionos. Plašāk par ārstu biedrības valdes un ministra tikšanos skatieties videosižetā.

Latvijas Ārstu biedrības valdes un Gunta Belēviča tikšanās ieilgst. Veselības ministrs un ārstu valde beigās rod kopsaucējus daudzos jautājumos, taču jauno ārstu piespiedu nodarbinātība ir sarkanā līnija, ko valde pārkāpt negrasās.

Veselības ministrs aicina  Latvijas Ārstu biedrības valdi iesniegt konkrētus priekšlikumus, nevis vienkārši apturēt grozījumus. Tam, ka ārstu rezidentu vietas ir par maz, Belēvičs priekrīt, bet tam, ka jaunie mediķi, kuri studējuši par valsts naudu var izvēlēties kurp doties - gan nē.

Ministra demisiju Ārstu biedrības valde slēgajā sēdē nepieprasīja, arī pats Belēvičs visas dienas laikā nav guvis apstirpinājumu tam, ka kaut viena profesionāla organizācija prasītu viņa atkāpšanos.

Lai gan vēl no rīta Ārstu biedrības prezidents Pēteris Apinis pauda, ka tiekot vākti paraksti Belēviča nomaiņai.

Ģimenes ārsti atzīst, ka daudz ko izsķirs viņa tikšanās ar premjeru, tad arī lemšot par iespējamajiem protestiem, bet parakstu vākšana noteikto neesot iespaidīgākā protesta forma

Ārstu biedrība vēršas pie premjera - video:

Kasjauns.lv/Video: LTV, Foto: Evija Trifanova/LETA