foto: Ieva Leiniša/LETA
Sudraba, arī viena palikusi Saeimā, tic panākumiem vēlēšanās
Saeimas deputāte Inguna Sudraba.
Politika
2018. gada 25. jūlijs, 07:56

Sudraba, arī viena palikusi Saeimā, tic panākumiem vēlēšanās

Jauns.lv / LETA

Līdz ar parlamentārieša Aivara Meijas izstāšanos no partijas "No sirds Latvijai" (NSL) politiskā spēka līdere Inguna Sudraba palikusi vienīgā NSL pārstāve Saeimā, taču, viņasprāt, tas neapdraudot organizācijas startu gaidāmajās vēlēšanās - tieši pretēji, tas ļaušot politikā ienākt "jaunām sejām".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sudraba sacīja, ka kopš iepriekšējām parlamenta vēlēšanām NSL biedru skaits teju trīskāršojies, pārsniedzot 560 biedru atzīmi, turklāt partijai ir arī atbalsta kustība, kurā ir vairāk nekā 1000 biedri.

Uz jautājumu, vai, viņasprāt, līdzšinējo partijas biedru un Saeimas deputātu izstāšanās no politiskā spēka nebūtu uzskatāma par vērtējumu NSL darbībai, Sudraba norādīja, ka katrs pats atbild par savu darbu.

Sudrabas ieskatā NSL Saeimas frakcijas, kas gan vairs nepastāv, paveiktais darbs ir vērā ņemams un, neskatoties uz darbību opozīcijā, partijai esot izdevies ietekmēt koalīcijas lēmumus vairākos būtiskos jautājumos.

Politiķe uzskata, ka tas, ka vēlēšanu sarakstā, izņemot viņu pašu, nebūs pārstāvēts vairs neviens līdz šim Saeimā strādājis cilvēks, NSL startu vēlēšanās neapdraud.

"Tas tikai apsveicami, ka būs jauni cilvēki. Partijā iesaistās cilvēki, kas nekad nav bijuši politikā. Viņi ir brīvi no bailēm. Kārtību var panākt tikai brīvi cilvēki, kam nav kādu saišu un baiļu," teica Sudraba.

NSL vēlēšanu sarakstus plāno iesniegt augusta sākumā.

Kā ziņots, janvārī, frakciju pametot deputātam Ringoldam Balodim, Saeimā beidza pastāvēt partijas NSL frakcija. Virkne šī politiskā spēka biedru, tostarp aktīvo politiķu, jau izvēlējušies jaunu politisko piederību.

Piemēram, parlamentārietis Romāns Mežeckis vēlēšanās startēs no "Saskaņas" saraksta. Saeimas deputāti Silvija Šimfa un Arvīds Platpers savu turpmāko darbību politikā saista ar Latvijas Reģionu apvienību.

Sudraba iepriekš intervijā pauda pārliecību, ka politiskā spēka frakcija parlamentā izjukusi, jo šīs partijas deputāti tikuši "pārpirkti" ar mērķi izjaukt tās frakciju parlamentā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās