Sabiedrība
2016. gada 8. marts, 16:47

Policijas šefs Ints Ķuzis: "Mēs dzīvojam drošā valstī"

Jauns.lv

Latvijas iedzīvotāji dzīvo drošā valstī, vidē, pētījuma, kurā skaidrota iedzīvotāju attieksme pret policiju, prezentācija teica Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis.

Viņš piebilda, ka caurmērā apdraudējums iedzīvotājiem ir minimāls. Vienlaikus Ķuzis akcentēja, ka noziegumi notiek un sabiedrībā tas rada satraukumu, tāpēc nepieciešams strādāts uz to, lai veicinātu iedzīvotāju drošības sajūtu. Lai panāktu lielāku iedzīvotāju drošības sajūtu, Ķuzis uzsver, ka nepieciešama lielāka policijas redzamība un ielām, kā arī tās pieejamība nepieciešamības gadījumā.

Ķuzis gan akcentēja - ierobežotā resursa dēļ policijas redzamību ir visai sarežģīti nodrošināt. "Mēs nevaram nodrošināt, lai uz katras ielas būtu policijas ekipāža," teica Ķuzis un piebilda, ka Valsts policijai nepieciešams strādāt uz to, lai policija iedzīvotājiem būtu pieejamāka.

Lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju ir apmierināti ar Valsts policijas darbu, liecina pētījums, kurā skaidrota iedzīvotāju attieksme pret policiju.

Liela daļa jeb 33% Latvijas iedzīvotāju neuzskata, ka policija viņu dzīvesvietā ir viegli sasniedzama un pieejama.

13% aptaujā norādījuši, ka pilnībā nepiekrīt apgalvojumam, ka "policija manā dzīvesvietā ir viegli sasniedzama un pieejama". Drīzāk šādam apgalvojumam nepiekrīt 20% no aptaujātajiem iedzīvotājiem.

Salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu šādu cilvēku skaits ir nedaudz samazinājies. Pērn 38% cilvēku neuzskatīja, ka policija viņu dzīvesvietā ir viegli sasniedzama.

BNS/Foto: Edijs Pālens/LETA